1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonto

Ilosaarirock lähti mukaan järvilohen pelastustalkoisiin

Joensuulainen rockfestivaali Ilosaarirock tukee uhanalaisten järvilohien kutupaikkojen kunnostamista 2 000 eurolla. Tukeminen liittyy Ilosaarirockin ympäristötyöhön ja hiilijalanjälkitutkimukseen.

luonto
Saimaan järvilohi
YLE / Riikka Heikkilä

Joensuulainen rockfestivaali Ilosaarirock tukee uhanalaisten järvilohien kutupaikkojen kunnostamista Pohjois-Karjalassa sijaitsevalla Ala-Koitajoella.

Ilosaarirock lahjoittaa järvilohen suojeluun 2075 euroa.

Järvilohelle "pussauskoppeja"

Ilosaarirockin lahjoittamalla rahalla kunnostetaan Pielisjoen sivuhaaran Ala-Koitajoen koskialueita ja rakennetaan järvilohille kutupaikkoja.

Rakennamme lohille pussauskoppeja, joka sopii meille mainiosti. 

Katri Kilpiä

- Rakennamme lohille pussauskoppeja, joka sopii meille mainiosti. Kutusoran levitys on jo aloitettu Ala-Koitajoen Tyltsynkoskeen. Koskenpohjaa ennallistetaan ja toivotaan, että lopputuloksena syntyy pikkuisia järvilohia. Ehkä vielä pitää tehdä soittolistallinen kutumusiikkia, kertoo Ilosaarirockin tuottaja Katri Kilpiä festivaalin tiedotteessa.

Tavoitteena pienemmät päästöt

Ilosaarirock toteuttaa järvilohien suojelun yhdessä Saimaan lohikalat-hankkeen, Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa.

- Lahjoitus luonnonsuojeluun on näkyvin osa ympäristötyötämme, mutta tärkein tapahtuu kuitenkin päästöjen pienentämisessä ja kierrätyksen tehostamisessa, Katri Kilpiä toteaa tiedotteessa.

Lue seuraavaksi