1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

"Jos tämä show ei kelpaa, niin kannattaa pysyä kotona"

Jokakeväinen suurproduktio vyöryttää Torniossa esille opiskelijoiden osaamista laajalla rintamalla. Ammattiopisto Lappian suursatsaus on tänä vuonna viimeistelty tyttöenergialla, kun lavalle nousee 12 naissolistia.

viihde
Esityksessä hyödynnetään koko lava.
Jari Vesa/ Yle

Vaikka lavalla eturivissä säihkyy tyttöenergia, niin bändissä ja muissa taustavoimissa ovat edustettuina molemmat sukupuolet.

Ammattiopisto Lappian suurproduktion toteuttamiseen on tarvittu laaja kirjo eri alojen tulevia ammattilaisia: parturi-kampaajia, kosmetologeja, vaatesuunnittelijoita, valo- ja äänisuunnittelijoita sekä musiikin alan ammattilaisia.

"Lisää siveyttä, kiitos"

Esiintyjien tunnelmat keskiviikkona olleen kenraaliharjoituksen jälkeen olivat vapautuneet.

Nyt onnistui kaikki.

Taru Kaartinen

– Tuntui tosi hyvältä ja oli hauska olla pitkästä aikaa lavalla. Nyt onnistui kaikki, hehkuttaa Taru Kaartinen, joka opiskelee Pop&Jazz Konservatoriossa toista vuotta.

– Hyvä tästä tulee. Fiilistä löytyy vielä enemmän sitten, kun yleisö on paikalla. Sitten on sähköä ilmassa, lupaa opiskelija Jenni Siuruainen.

Myös suurproduktion taiteellinen tuottaja Tuomas Lampela myhäili tyytyväisenä kenraaliharjoituksen jälkeen. Muutama pikkuasia hiotaan vielä kuntoon, mutta moitittavaa taiteellinen tuottaja ei löytänyt, vaan ainoastaan muistutuksen siveellisyydestä.

Edelleenkin niitä siveämpiä sääriä.

Tuomas Lampela

– Edelleenkin niitä siveämpiä sääriä. Harjoitelkaa korkokenkien kanssa, miten seistään niin, että jalat ovat lähekkäin. Muuten tämä oli loistava kenraaliharjoitus.

Tytöistä se lähti

Ammattiopisto Lappian suursatsauksen nimi on Girl Power, joka valikoitui teemaksi jo vuosi sitten. Edellisen produktion jälkeen konservatorion opettajat ja muu henkilökunta huomasivat, että tulevana vuonna solistien joukossa ei ole yhtään miestä.

– Tässä esityksessä on nyt sitten mukana kaikki maailmanlaajuisesti tunnetuimmat tyttöbändit. Jokainen niistä on ollut listaykkösenä joko Yhdysvalloissa tai Britanniassa, luonnehtii Tuomas Lampela.

Vanhimmat esityksessä mukana olevat kappaleet ovat 1950-luvulta. 1960-luvun jälkeiset hitit ovat olleet opiskelijoille jo tunnetumpia. Nuotteja ja lauluja alettiin harjoitella jo viime syksynä.

- Jos tämä show ei kelpaa, niin kannattaa pysyä kotona, opastaa Lampela. Yleisöä tyttöenergia tuntuu kuitenkin kiinnostavan, sillä ensi-ilta on loppuunmyyty.

Lue seuraavaksi