Keväällä siivooja pesee ikkunoita aamusta iltaan

Kun aurinko paljastaa pölyiset pinnat ja likaiset ikkunat, siivousfirmojen sesonki pyörähtää käyntiin. Keväällä työllistävät kevätsiivousten lisäksi ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset.

Kotimaa
YLE Lahti

Kevään tulo alkaa näkyä siivousfirmoissa. Vakituiset asiakkaat tilaavat kevään tullessa tavanomaisen siivouksen lisäksi suursiivouksia ja ikkunanpesuja. Lisäksi kysytään paljon yksittäisiä siivous- ja ikkunanpesukeikkoja.

Keväällä tarvitaankin enemmän työvoimaa kuin muina vuodenaikoina, kerrotaan Lahden seudulla toimivista siivousyrityksistä.

- Joulu ja kevät ovat niitä aikoja, kun homma ruuhkautuu. Kaikki resurssit otetaan käyttöön ja muualtakin haetaan resursseja. Venytämme päiviä ja lauantait ovat käytössä, kertoo asiakaspalvelupäällikkö Juha Piiroinen Kotileena-firmasta.

- Viime keväänä meillä oli kaksi ihmistä pelkästään pesemässä ikkunoita, sanoo puolestaan yrittäjä Sanna Viitanen San-siivouksesta.

Keväällä siivoojia työllistää eniten ikkunanpesu, mutta tienestiä tuovat myös ylioppilasjuhlat, joita vietetään usein kotona.