Urpilainen: Puoluekokous ratkaisee asemani

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen on käynnistämässä puheenjohtajakampanjansa ensi maanantaina Helsingissä, ravintola Juttutuvassa – tai "Jutta-tuvassa", kuten Urpilainen itse sanoo. Urpilaisen mukaan hänen asemansa puheenjohtajana ratkeaa vasta Seinäjoen puoluekokouksessa, vaikka erilaisia mittauksia kannatuksesta tulee ja on jo tullutkin.

politiikka

Jutta Urpilainen vakuuttaa, että hän on innostuneena lähdössä tekemään puheenjohtajakampanjaansa.

- Innostuneena lähden kiertämään meidän kenttää ja keskustelemaan ihmisten kanssa SDP:n linjasta ja omasta vaihtoehdostani, sanoo Urpilainen.

Kysymykseen käsityksestä kannatuksen hupenemisesta Urpilainen vastaa, että kannatus mitataan puoluekokouksessa.

- Uskon, että tulee jännä kisa.

Eilen keskiviikkona Yle Uutiset kertoi, että tiettävästi osa SDP:n suurten piirien puheenjohtajista olisi pyrkinyt Urpilaisen puheille kertoakseen arviostaan, että nykyisillä kannatusnäkymillä Urpilainen ei tulisi valituksi uudelleen.

- Minun asemani puolueen puheenjohtajana tietenkin ratkaistaan puoluekokouksessa, vastaa Urpilainen.

Tänään torstaina yksi SDP-lähde kertoi Yle Uutisille, että hänen käsityksensä mukaan Urpilaisen juttusille pyrkineet piirijohtajat olivat liikkeellä omin päin, ilman piiriensä virallista tukea.

Tänään aamulla SDP:n puoluehallitus keskusteli puheenjohtajakisasta. Puoluehallituksessa pelättiin, että huonoimmassa tapauksessa puheenjohtajakisa muuttuu puolueväen keskinäisiä suhteita repiväksi taisteluksi, joka vaikuttaa puolueeseen pitkän aikaa.

Urpilaisen vastaehdokas on yksityissektorin toimihenkilöiden ammattiliiton Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

SDP:n puoluekokous pidetään Seinäjoella toukokuussa. Puheenjohtajan valinta kuuluu virallisille puoluekokousedustajille.