1. yle.fi
  2. Uutiset

Koe Kambodžan Angkor Wat virtuaalisesti

Internetjätti Googlen Maailman ihmeet -projekti on laajentunut Kambodžaan. Verkon välityksellä pääsee nyt tarkastelemaan Angkor Watin temppelikaupungin ihmeitä.

kulttuuri
Angkor Wat temppeli kambodjassa.
EPA/MAK REMISSA

Googlen Street View eli katunäkymäkartta on saanut uuden kohteen. Halukkailla on nyt mahdollisuus nähdä Kambodžan Angkor Watin temppelikaupunki (siirryt toiseen palveluun) sen koko loistossa omalta näytöltä.

Angkor Watista on Googlen katunäkymäkartalla yli 90 000 valokuvapanoraamaa, joiden välityksellä saa tuntumaa historialliseen temppelialueeseen. Katsojalla on mahdollisuus myös tarkentaa kuvaa temppelirakennusten arkeologisiin ja taiteellisiin yksityiskohtiin.

Kambodžan matkailuministerin Thong Khonin mukaan valtavalla kuvagallerialla halutaan houkutella turisteja maahan sekä vauhdittaa historiallisen alueen säilyttämistä.

1100–1400-vuosisatojen aikana rakennettu Angkor Wat on Kambodžan kansallinen ylpeys ja maan suurin turistikohde, jossa vuosittain vierailee noin kaksi miljoonaa matkailijaa. Temppelikaupunki kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteisiin.

Googlen Maailman ihmeet -projektin ideana on tehdä maailman perintökohteita globaalisti tutuiksi, sekä tallentaa ihmeet digitaalisesti tuleville sukupolville. Muita projektin kohteita ovat Kioton temppelit Japanissa, Italian Pompeji ja Yhdysvaltojen Grand Canyon.

Lue seuraavaksi