1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Suvivirttä tuetaan omilla Facebook-sivuilla ja kuorojen joukkotempauksilla

Suvivirsi on innostanut ihmiset ympäri Suomen laulamaan. Kirkon ulkomaanapu haastaa kaikkia laulamaan omia esityksiään Suvivirrestä ja postaamaan ne Facebookin Suvivirsi-sivustolle, Kuorot ovat innostuneet joukkotempauksista.

Suvivirren kolmannen säkeistön sanat. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen linjaus, jonka mukaan kouluissa laulettava Suvivirsi on uskonnollinen ja siten ongelmallinen, on saanut liikehdintää myös evankelisluterilaisen kirkon piirissä.

Kirkon ulkomaanapu haastaa suomalaisia laulamaan omia esityksiään Suvivirrestä ja postaamaan ne Facebookin Suvivirsi-sivustolle, jolle satelee tykkäyksiä. 10 000 raja meni rikki torstaina.

Kuorot järjestävät joukkotempauksia Suvivirrestä

Hämeenlinnassa Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kuorot perhemuskarilaisista eläkeläisten kuoron laulajiin, kajauttavat suvivirren ensi keskiviikkona Hämeenlinnan kirkon edustalla klo 17.30.

Kanttorit ovat kuoroväen lisäksi houkuttelemassa tavallisia kaupunkilaisia nousemaan Suvivirren puolesta laulubarrikadille.

Suvivirsitervehdys videoidaan ja julkaistaan omilla nettisivuilla ja Facebookin Suvivirsi-sivulla.

Suvivirrestä aiotaan laulaa ensimmäiset kolme säkeistöä. Myös se ongelmallinen kohta, jossa lauletaan "Myös eikö Herran kansa Luojaansa kiittäisi".

Kanttori Anna Helenius sanoo että tempauksen tarkoituksena on tuoda iloa ja hyvää mieltä laulajille.

Vastaavanlaisia ulkoilmatempauksia on kuoroilla viritteillä myös muualla Suomessa.