1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pikavippien ulosotot kääntyivät laskuun

Pikavippien maksuhäiriöiden määrän kasvu on taittunut. Oulun seudun ulosottovirastosta todetaan, että viime kesän lakimuutos on parantanut tilannetta. Lakimuutoksella kiristettiin lainan myöntämistä.

Kotimaan uutiset
Ruutukaappaus pikavippejä tarjoavan yrityksen internet-sivusta.
YLE

Ulosottoon joutuvien pikavippien määrä on laskemassa. Netistä saatavien pikalainojen maksuhäiriöt työllistävät vielä ulosottoviranomaisia paljon, mutta Oulun seudun ulosottoviraston johtavan kihlakunnanvoudin Reijo Junkkarin mukaan huippu on jo saavutettu.

Hänen mukaansa tilannetta on parantanut viime kevään lakimuutos, jolla pikavipin myöntämistä ja saamista vaikeutettiin. Myös pikavippimarkkinat saattavat olla Junkkarin mukaan huonontuneet.

- Monella pikavipin saajalla on jo luottohäiriömerkintä ja sitä kautta he eivät saa enää uusia pikavippejä. Sitten muut eivät enää koe sitä järkeväksi rahoitusmuodoksi, summaa Junkkari.

Pikku vippi, iso ongelma

Pienenkin pikavipin maksamatta jättäminen saattaa johtaa pahimmillaan vakaviin seurauksiin. Ensin ulosottovirasto yrittää ulosmitata palkaa tai työttömyyskorvausta.

Monella pikavipin saajalla on jo luottohäiriömerkintä ja sitä kautta he eivät saa enää uusia pikavippejä.

Reijo Junkkari

Jos se ei riitä yritetään saatavia saada ulosmittaamalla pankkitilejä ja kiinteää omaisuutta. Jos senkin jälkeen jää maksettavaa, henkilö voidaan todeta varattomaksi, mikä johtaa luottohäiriömerkintään.

Esimerkiksi luotonanto pankeissa on nykyisin kiristynyt ja pienikin maksamaton saatava saattaa estää luoton myöntämisen.

Lue seuraavaksi