Malesia luo uskoa matkustajakoneen etsintöihin

Malesian pääministerin Najib Razakin mukaan monet koneessa olleiden matkustajien omaisista eivät pysty aloittamaan surutyötään ennen kuin kone on löytynyt.

Ulkomaat
Japanin rannikkovartioston partiokoneen miehistö etsimässä kadonneen Malaysia Airlinesin lentokoneen mahdollisia jäänteitä eteläiseltä Intian valtamereltä.
Japanin rannikkovartioston partiokoneen miehistö etsi kadonneen Malaysia Airlinesin lentokoneen mahdollisia jäänteitä eteläiseltä Intian valtamereltä 1. huhtikuuta.Rob Griffith / EPA

Malesian pääministeri Najib Razak vakuuttaa, että kadonneen matkustajakoneen mysteerin ratkaisemiseksi tehdään kaikki voitava. Etsintöjä jatketaan tänään perjantaina 14 lentokoneen ja yhdeksän laivan voimin.

Tähän mennessä koneen osien etsinnät eivät ole tuottaneet tulosta. Aiemmin etsintöjä on kuvailtu ihmiskunnan historian vaikeimmiksi. Aika malesialaiskoneen mustan laatikon löytämiseksi käy myös vähiin.

Malesian pääministerin Najib Razakin mukaan monet koneessa olleiden matkustajien omaisista eivät pysty aloittamaan surutyötään ennen kuin kone on löytynyt.

– Voin luvata heille, että emme luovuta. Me viemme tämän asian päätöksen, hän sanoi.

Malesian oppositio kritisoi hallituksen toimia

Malesian pääministeri on parhaillaan Australiassa seuraamassa etsintöjen edistymistä. Malesian hallitusta on arvosteltu rajusti kadonneen koneen etsintöjen hitaudesta.

Viimeksi tänään perjantaina Malesian oppositiojohtaja Anwar Ibrahim syytti hallitusta tietojen salailusta brittiläisen Daily Telegraph -lehden haastattelussa. Hän väitti, että maan tutkajärjestelämän olisi pitänyt havaita kaikki malesialaiskoneen kurssissa tapahtuneet muutokset. Hän sanoo lehdelle uskovansa, että maan hallitus tietää asiasta kerrottua enemmän.

Kuala Lumpurista Pekingin matkalla ollut malesialaiskone hävisi 8. maaliskuuta. Kyydissä oli 239 ihmistä. Etsinnät ovat viime aikoina keskittyneet eteläiselle Intian valtamerelle.

Lähteet: AP, AFP, Yle Uutiset