1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Selmun uusi toiminnanjohtaja haluaa nostaa Provinssirockin Suomen ykkösfestariksi

Seinäjoen elävän musiikin yhdistys on uuden edessä. Toiminnanjohtaja on vaihtunut, Provinssirock muutosten edessä ja muitakin järjestelyjä tehty. Uusi toiminnanjohtaja on kuitenkin luottavaisin mielin.

Kotimaan uutiset
Yleisöä Provinssirockissa 2013.
Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen uusi vt. toiminnanjohtaja Marko Kivelä hyppää puikkoihin haastavassa tilanteessa: Provinssirock on tehnyt kaksi tappiollista vuotta ja tänä kesänä festivaalia on lyhennetty ja ajankohtaa siirretty. Rytmikorjaamon syys- ja kevätkausi on sujunut kuitenkin Kivelän mukaan hyvin.

– Tähän kauteen lähteminen ei ollut helpoin mahdollinen. Meillä on kuitenkin ollut Rytmikorjaamolla erittäin hyvä syys- ja kevätkausi, meillä on ollut ennätysmäärä loppuunmyytyjä iltoja, Kivelä summaa.

Kivelä uskoo myös Provinssirockin muutosten purevan.

– Mä uskon että uusi paikka on meille parempi johtuen monestakin syystä. On onnistuttu saamaan sellainen ohjelma mikä on haluttu, tosi moni artisti mitä haluttiin jäi haaviin, ja juhannuksen jälkeen kelit muuttuu paremmaksi. Mulla on henkilökohtaisesti vahva usko, että hyvä festivaali tulee.

Mahdollisuus myös pienimuotoisempiin keikkoihin

Tällä viikolla uutisoitiin, että Selmun tytäryhtiö on myynyt mikkeliläisen Jurassic Rockin ja ostanut Seinäjoen keskustassa Kauppakadulla sijaitsevan "varttibaarin" eli Bar 15:n. Kivelän mukaan nämä siirrot kannatti tehdä.

– Meitä kiinnostaa Bar 15:ssä se, että se on ollut juuri sitä toimintaa mitä elävän musiikin yhdistyksen täytyy kaupungissa tehdä, aika moni paikallinen bändi on ponnistanut sen paikan kautta ja tämä oli ehkä se tärkein syy miksi me siihen lähdettin, Kivelä kertoo.

Hän uskoo myös, että Bar 15 on taloudellisesti kannattava sijoitus. Paukut halutaan nyt laittaa nimenomaan seinäjokelaiseen ja eteläpohjalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin.

– Keskitytään toimimaan paikallisesti, meidän alueen ihmisille tarjontaa.

Suuret saappaat

Kivelälle siirtyminen toiminnanjohtajaksi Harri Pihlajamäen jälkeen on hyppääminen suuriin saappaisiin. Hänen tavoitteenaan on pitää Pihlajamäen luotsaama laiva oikealla kurssilla ja uuteen satamaan. Mitä Selmu on parin vuoden kuluttua?

– Provinssirock on taas Suomen ykkösfestivaali, Rytmikorjaamo on Suomen top3 -klubeja ja varttibaari elää ja porskuttaa niin kuin ennenkin, Kivelä uskoo.