Lieksalaisista maahanmuuttajista puskakuvia Facebookiin – poliisi selvittää

Facebook-sivulla on julkaistu muun muassa kuva maahanmuuttajanaisista, jotka tuovat lasta päivähoidosta. Myös asunnoista on otettu kuvia ja kerrottu tuhohyönteisten myrkyttämisestä.

Kotimaa
Kuvakaappaus FB-ryhmästä.
Yle

Pohjoiskarjalainen Lieksa on jälleen tapetilla sosiaalisessa mediassa. Facebookiin on perustettu uusi sivu, joka keskittyy paikallisiin maahanmuuttajiin.

Sivulla on kuvia rakennuksista, joissa asuu maahanmuuttajia. Myös tuhohyönteisten myrkyttämisestä kertovista seinätiedotteista on otettu kuvia.

Lisäksi on julkaistu kasvokuvia. Eräässä kadulla otetussa kuvassa on maahanmuuttajanaisia, jotka ovat tuomassa lasta päivähoidosta – naisten kasvot on tosin käsitelty tietokoneen kuvankäsittelyllä tunnistamattomiksi.

Poliisi on kiinnostunut FB-sivusta.

Kyllä tässä selvästi halutaan lietsoa maahanmuuttovastaista ilmapiiriä.

Pentti Nurminen

- Selvitämme parhaillaan, ovatko rikoksen tunnusmerkit täyttyneet. Välittömiä toimenpiteitä tämä ei kuitenkaan edellytä, sanoo rikosylitarkastaja Pentti Nurminen.

Nurminen työskentelee Itä-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikössä, ja hänen toimenkuvanaan on Lieksan maahanmuuttotilanteen seuraaminen.

- Salakatselun osalta näyttäisi siltä, että ketään ei ole tässä vaiheessa kuvattu tunnistettavasti pihamaalla tai parvekkeella. Katu-alue puolestaan on julkinen paikka. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan vaatisi uhkaamista, panettelua ja solvaamista.

Poliisilla on selvittelyssä myös kaksi muuta Lieksaan liittyvää Facebook-sivua. Nurmisen mielestä valtaosa lieksalaisista on tottunut maahanmuuttajiin. Sen sijaan pieni piiri toimii omalla tavallaan.

- Kyllä tässä selvästi halutaan lietsoa maahanmuuttovastaista ilmapiiriä.

KORJATTU 4.4.2014 klo 15:05 Facebook-ryhmä Facebook-sivuksi