Suomalaisia sotilaita kohti ammuttiin Afganistanissa

Koulutustehtävissä ollut suomalaisjoukkoa kohti avattiin tuli lähellä Mazar-e-Sharifia. Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa.

Kotimaa
Kartta.
Yle Uutisgrafiikka

Suomalaisia sotilaita kohti avattiin tuli perjantaiaamulla Pohjois-Afganistanissa, kertoo Puolustusvoimat. Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa.

Joukko suomalaisia sotilaita oli kouluttamassa afgaaniviranomaisia noin 15 kilometrin päässä Mazar-e-Sharifista, kun joukkoa kohti ammuttiin singolla ja käsiaseella. Afgaaniviranomaiset ja suomalaissotilaat vastasivat tuleen. Hyökkääjien miestappioista ei ole tietoa.

Suomalaisjoukko on palannut turvallisesti tukikohtaan.

Edellisen kerran suomalaisjoukkoja kohti ammuttiin tammikuussa. Tuolloin välikohtauksessa kuoli yksi afgaaniviranomainen.

Yksittäinen ammuskelu ei vaikuta suomalaisten toimintaan Afganistanissa, kertoo suomalaisen kriisinhallintajoukon (SKJA) komentaja everstiluutnantti Juha Kurenmaa. Hän painottaa, että ammuskelun kohteena ei ollut suomalaiset, vaan afgaaniviranomaiset, joita kouluttamassa suomalaiset ovat.

Suomalaiset joukot kuitenkin seuraavat tarkasti turvallisuusvaroituksia. Tällä viikolla suomalaiset ovat peruneet yhden tehtävän varoituksen takia.