Suomen, Ruotsin ja Norjan pääministerit: Kasvua pohjoisesta

Tavoitteena on etsiä mahdollisuuksia kestävän taloudellisen kasvun lisäämiseksi pohjoisessa.

talous

Suomen, Ruotsin ja Norjan pääministerit haluavat lisätä yhteistyötään kestävän taloudellisen kasvun lisäämiseksi pohjoisessa. Ministerit Jyrki Katainen, Fredrik Reinfeldt ja Erna Solberg ovat Kataisen aloitteesta kutsuneet koolle työryhmän, joka etsii uusia käytännönläheisiä ideoita julkiselle sektorille ja elinkeinoelämälle. Kyseessä on tietyn ajan toimiva asiantuntijaryhmä, jonka selvitystyön on määrä valmistua vuoden loppupuoliskolla.

Työryhmän jäsenet ovat Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E. J. Pentiilä, maaherra Magdalena Andersson Ruotsista ja Tromssan yliopiston rehtori Anne Husebekk Norjasta.

Pääministeri Katainen pitää pohjoisten ja arktisten alueiden näkymiä lupaavina. Kokonaisuudessaan kasvuennusteet ovat maailmantaloudessa ja etenkin Euroopassa olleet viime vuosina heikkoja. Pohjoisen asioissa Suomella on Kataisen mukaan paljon osaamista.

Työryhmän näkemykset ja mahdolliset ehdotukset eivät sido Suomen, Ruotsin ja Norjan hallituksia, mutta ovat hallitusten käytettävissä.