Lahden MM-kisojen pääsihteeri kiirehtii markkinointia: "Kilpailemme ihmisten vapaa-ajasta"

Janne Leskinen kyseenalaistaa suomalaisten tavan järjestää kisoja. Teknisten asioiden lisäksi pitäisi satsata brändin rakentamiseen ja asiakaspalveluun. Suomalaisurheilijoiden menestyksen lisäksi ihmiset odottavat hyviä oheistapahtumia.

urheilu
Janne Leskinen on Lahti 2017 MM-kisojen pääsihteeri.
Kun kisaviikonloppu tulee, jokainen ihminen tekee erikseen sen päätöksen lähteekö katsomaan kisoja vai meneekö kuluttamaan vapaa-aikaansa jonkun muun palvelun parissa. Olemme siinä kilpailussa mukana, ja meidän on pärjättävä, Leskinen korostaa.Elise Tykkyläinen / Yle

Vuoden 2017 hiihdon MM-kisoja valmistellaan Lahdessa jo täyttä höyryä. Kisojen pääsihteeri Janne Leskinen muistuttaa, että yli 400 000 katsojan kävijätavoitteeseen yltäminen edellyttää sekä toimivat puitteet että kiinnostavia oheistapahtumia.

- Kilpailemme loppujen lopuksi ihmisten vapaa-ajasta. Kun kisat tulevat, jokainen ihminen tekee erikseen päätöksen, lähteekö katsomaan kisoja vai meneekö kuluttamaan vapaa-aikaansa jonkin muun palvelun parissa. Olemme siinä kilpailussa mukana, ja meidän on pärjättävä, Leskinen korostaa.

Mielikuvan rakentamisessa pitää päästä nopeasti liikkeelle. Kisan visuaalinen ilme ja logo on tarkoitus julkaista tänä keväänä, jotta markkinointi saadaan käyntiin.

- Pitää kyseenalaistaa malli, miten kisoja järjestetään. Suomessa on ollut perinteisesti aika tekninen lähestymistapa, pilkun tarkasti noudatetaan kilpailusääntöjä ja pyritään siten takaamaan hyvät kisat. Se on ihan oikein, mutta lisäksi on kiinnitettävä huomiota markkinointiin, brändin rakentamiseen, asiakaspalveluun ja laatuun.

Täytyy selvittää onko pohjavesien takia kaikki kemiallinen lumenkäsittely täysin mahdotonta vai onko keinoja mennä siihen suuntaan.

Janne Leskinen

Vähälumiseen kisatalveen varaudutaan

Kisojen valmisteluista vastaava organisaatio on hyvin pitkälti paketissa. Varsinaisissa kisoissa on lisäksi 2 000–2 500 vapaaehtoista, joiden rekrytointi on aloitettava hyvissä ajoin.

Myös vähälumiseen talveen on syytä varautua. Lunta aiotaan varastoida. Lisäksi selvitetään, onko lumen tai latujen kemiallinen käsittely mahdollista pohjavesiä pilaamatta.

- Lumetus ei ole budjetin suurin asia, mutta se voi aiheuttaa teknisiä ongelmia. Täytyy selvittää, onko kemiallinen lumenkäsittely pohjavesien takia mahdotonta vai onko keinoja mennä siihen suuntaan, Leskinen sanoo.