Tampere tarjoutuu ostamaan kaatopaikan päälle tehdyt talot

Pallo on nyt asuntojen omistajilla. Rivitalot on rakennettu saastuneelle maalle Härmälässä.

Kotimaa
Rivitalon ikkunoita.
Petri Aaltonen / Yle

Kaupunki on valmis ostamaan vanhan kaatopaikan päälle rakennetut rivitalot Tampereen Härmälässä. Kaupunki ja Perkiönkadun kolmen rivitaloyhtiön edustajat tapasivat perjantaina iltapäivällä.

Kaupungin kiinteistöjohtajan Mikko Nurmisen mukaan pallo on nyt asuntojen omistajilla. Tehdyissä asuntojen hinta-arvioissa ei ole otettu huomioon kaatopaikan vaikutusta.

– Hinta-arvioita on tehty sellaisella olettamuksella, että kaatopaikan aiheuttamista ongelmista ei olisi koskaan kuultukaan, Nurminen muotoilee.

Nurminen ei halua tässä vaiheessa puhua tarkemmista hinnoista. Keskusteluja yksityiskohdista jatketaan ja asiassa on tavoitteena löytää ratkaisu kuukauden kahden sisällä.

Ihan yksikertaisesta neuvottelusta ei ole kyse.

– Tässähän ovat mukana kaikki yksitäiset osakkeenomistajat taloyhtiöiden 36 asunnosta, Nurminen muistuttaa.

Maaperän saastuminen Tampereen Härmälässä paljastui viime vuonna, kun aluetta tutkittiin lähistölle suunnitellun täydennysrakentamisen vuoksi.

Vaihtoehtona asuntojen lunastamiselle on ollut se, että saastunut maa-aines poistettaisiin asuntojen alta ja korvattaisiin puhtaalla. Molemmissa vaihtoehdoissa kustannukset Tampereen kaupungille on arvioitu suuruusluokkaan 10 miljoonaa euroa.

Yle Tampere tavoitti perjantaina yhden taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan, mutta hän ei halunnut tässä vaiheessa kommentoida asiaa.