Monopoliin uusia sääntöjä – vankilaan joutunut ei voi kerätä vuokria, lähtöruudusta tuplapalkkio

Suosittua lautapeliä valmistava Hasbro järjesti viidestä uudesta lisäsäännöstä Facebook-äänestyksen. Hylättyjen sääntöehdotusten joukkoon lukeutui muun muassa äidille annettava vapautus vankilasta.

Ulkomaat

Monopoli-lautapelin tulevien versioiden sääntökirjaan lisätään viisi uutta vaihtoehtoista sääntöä, jotka on valittu Facebook-äänestyksessä. Suosittua lautapeliä valmistavan Hasbron järjestämässä äänestyksessä Monopolin ystävät saivat valita lisäsäännöt kymmenen ehdokkaan joukosta. Sääntöehdokkaat oli poimittu monien pelaajien noudattamien epävirallisten sääntöjen joukosta.

Hasbro painottaa, ettei viisikko korvaa vanhoja sääntöjä, vaan ne voi ottaa halutessaan käyttöön.

Uusien sääntöjen myötä lähtöruudusta maksettava palkkio tuplataan 400 dollariin ja kiinteistöjä voi ryhtyä ostamaan vasta kierrettyään kerran koko pelilaudan ympäri. Vankilaan joutunut ei jatkossa voi enää periä vuokria vankilassa ollessaan.

Hasbron mukaan sääntöäänestyksen taustalla on yhtiön halu pitää Monopoli tuoreena ja kiinnostavana. Viime vuonna Hasbro uudisti Monopolia poistamalla silitysraudan pelinappuloiden joukosta ja korvaamalla sen kissalla.

Äänestykseen osallistui kymmenen päivän aikana tuhansia ihmisiä. Hylättyjen sääntöehdotusten joukkoon lukeutui muun muassa äidille annettava vapautus vankilasta.

Hasbron tekemän tutkimuksen mukaan lähes 70 prosenttia pelaajista ei ole jaksanut lukea sääntöjä ja kolmannes pelaajista on keksinyt omia sääntöjään.

Monopolia on myyty vuodesta 1935 lähtien. Pelistä on julkaistu 43 eri kieliversiota 111 maassa, ja sitä on myyty kaikkiaan yli 275 miljoonaa kappaletta. Pisin Monopoli-peli on kestänyt Hasbron mukaan 70 päivää.