1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Vauva kuoli äidinmaidossa saamiinsa huumeisiin – äidille tuomio taposta

Morfiini oli peräisin äidin käyttämistä kipulääkkeistä. Yhdysvaltalaisnainen oli salannut raskautensa kipua hoitaneelta lääkäritään, jotta reseptiä ei pitäisi muuttaa.

Yhdysvalloissa nainen on saanut tuomion taposta, kun hänen lapsensa kuoli äidinmaidossa olleiden huumeiden yliannostukseen.

Eteläcarolinalainen tuomioistuin tuomitsi perjantaina 39-vuotiaan äidin 20 vuodeksi vankilaan. Oikeuden mukaan hänen kuusiviikkoinen tyttärensä sai surmansa, kun hän sai yliannostukseen johtaneen määrän morfiinia äidinmaidossa. Morfiini oli peräisin äidin käyttämistä kipulääkkeistä.

Aiheesta nostettu syyte on ilmeisesti ensimmäinen laatuaan Yhdysvaltain oikeushistoriassa.

Taposta annettuun tuomioon vaikutti se, että nainen on aiemmin ollut hoitaja ja hänen olisi pitänyt oikeuden mukaan tietää kipulääkkeiden vahingollisuus lapselle. Nainen oli kuitenkin salannut raskautensa kipua hoitaneelta lääkäritään, jotta lääkereseptiä ei pitäisi muuttaa.

Ruumiinavauksen suorittaneen lääkärin mukaan mukaan vauvan elimistössä oli niin paljon morfiinia, että se olisi voinut olla vaarallista aikuisellekin.

Tuomitun naisen hoitajalupa peruttiin kymmenen vuotta sitten, kun hän oli yrittänyt hankkia reseptilääkkeitä luvattomasti ja kieltäytynyt huumetestistä.