Ukraina on pidättänyt väitettyjä vallankaappauksen juonittelijoita

Turvallisuuspalvelu kertoo takavarikoineensa joukkiolta 300 konekivääriä, panssareiden torjuntaan tarkoitetun kranaattiheittimen, viisi käsiasetta ja polttopulloja.

Ukraina

Ukrainan turvallisuuspalvelu on pidättänyt 15-henkisen aseistautuneen joukon, jonka se väittää juonitelleen vallankaappausta maan itäosissa. Turvallisuuspalvelu kertoo takavarikoineensa joukkiolta 300 konekivääriä, panssareiden torjuntaan tarkoitetun kranaattiheittimen, viisi käsiasetta ja polttopulloja.

Turvallisuuspalvelun mukaan joukkio juonitteli vallankaappausta Luhanskin maakunnassa huhtikuun 10. päivänä. Se ei ole julkaissut juonittelijoiden nimiä tai muita yksityiskohtia.

Luhanskin maakunnassa ja muissa itäisissä, pääosin venäjänkielisissä maakunnissa on vahva separatistinen liike. Esimerkiksi Donbassin alueella suunnitellaan kansanäänestyksen järjestämistä Venäjään liittymiseksi.

Ukrainan syrjäytetty presidentti Viktor Janukovytš ilmoitti perjantaina, että maan jokaisessa alueessa tulisi järjestää niiden asemaa koskeva kansanäänestys.

Lähteet: AP, Yle Uutiset