1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katainen kertoi lähtöpäätöksestään hallituspuolueille tuntia ennen puhettaan

Pisimpään Kataisen päätöksestä on tiennyt kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen.

Kotimaan uutiset
Katainen saapui haastatteluun.
Katainen saapui haastatteluun.Yle Uutiset

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo ilmoittaneensa hallituspuolueiden puheenjohtajille päätöksestään jättää pääministerin tehtävät tuntia ennen eilen pitämäänsä julkista puhetta.

Katainen kertoi tänään sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla soittaneensa kaikille puheenjohtajille. Ainoastaan kristillisdemokraattien puheenjohtajaa Päivi Räsästä Katainen ei tavoittanut puhelimitse.

Kokoomuksen ministerit ja avustajakunta saivat tietää Kataisen lähtöpäätöksestä päivää aikaisemmin, kuten myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Puoluehallitus sai tietää asiasta edellisenä iltana. Pisimpään Kataisen päätöksestä on tiennyt kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen.

– Kerroin hänelle tästä omasta pohdinnastani jo joitakin aikoja sitten. Mutta halusin pitää tämän keskustelun pois niin pitkään kuin kaikki suurimmat ratkaisut hallituksen sisällä on tehty, Katainen selitti.

Katainen kertoi ajatelleensa kokoomuksen puheenjohtajan tehtävästä vetäytymistä ensimmäisen kerran jo neljä vuotta sitten.

– Mietin tätä asiaa pitkään. Itse asiassa jo nelisen vuotta sitten ajattelin, että jos kaikki menisi hyvin, niin 10 vuoden puheenjohtajapestin jälkeen kokoomus olisi ollut hallituksessa minun johdollani kaksi kautta ja nyt olisi hyvä vaihe antaa kapula uusille ihmisille...Tämä tunne on vain vahvistunut, Katainen sanoi.

Lue seuraavaksi