Urpilainen: Henkilövaihdokset eivät muuta hallituksen linjaa

Urpilaisen mukaan Suomen poliittinen tilanne on tällä hetkellä vakaa. Hän uskoo hallitusohjelman kestävän henkilövaihdokset.

politiikka
Jutta Urpilainen
Urpilaisen mukaan hallitusohjelmassa ei sovita ihmisistä, vaan asioista.Seppo Samuli / Lehtikuva

SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen sanoo seuranneensa pääministeri Kataisen eilisen ilmoituksen synnyttämää keskustelua rauhallisena. Urpilaisen mukaan hallitusohjelmassa ei sovita ihmisistä, vaan asioista.

– Kun tarkastellaan hallituksen toimintakykyä, on oleellista muistaa, että hallitusohjelman noudattaminen on kaiken yhteistyön perusta. Hallitusohjelmasta sopivat puolueet, eivät puheenjohtajat. Se kestää kyllä henkilövaihdokset. Asiaa voi katsoa myös siten, että yksittäiset henkilövaihdokset eivät muuta hallituksen yhdessä sopimaa suurta linjaa, Urpilainen toteaa tiedotteessaan.

Urpilaisen mukaan tilanne ei ole uusi, sillä myös pääministeri Matti Vanhasta seurasi kesken vaalikauden pääministeri Kiviniemi. Hän sanoo myös, että iso osa raskaista ja vaikeista päätöksistä on jo tehty. Lisää säästötoimia ei esimerkiksi enää tämän hallituksen toimesta ole tulossa.

– Suomessa on poliittisesti vakaa tilanne tällä hetkellä. On tärkeää huolehtia, että näin on jatkossakin, hän toteaa.