1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. terveys

Kummit panostavat nyt Tyksin lastenklinikkaan

Turun yliopistollisen keskussairaalan lastenklinikka on saanut lahjoituksina noin 200 000 euroa vuodessa. Nyt lahjoitusvarojen toivotaan kasvavan entisestään.

terveys
Lapsipotilas sängyssä.
Petri Aaltonen / Yle

Hyväntekeväisyysjärjestö Lastenklinikoiden Kummit aikoo lähteä tukemaan aiempaa enemmän Tyksin lastenklinikkaa. Tähän mennessä järjestön toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle.

Saara-Sofia Sirén aloittaa työnsä Kummien hyväntekeväisyystapahtumien järjestäjänä Varsinais-Suomessa maanantaina.

- Toivomme, että paikalliset yritykset lähtisivät vahvasti mukaan hyväntekeväisyystyöhön. Yritysyhteistyöhän on yksi vahva osa Kummien toimintaa, ja näitä kumppanuuksia lähdetään nyt kartoittamaan. Toki myös yksityiset ihmiset voivat lahjoittaa ja olla mukana toiminnassa, sanoo Saara-Sofia Sirén.

Painopiste tähän mennessä Hyksissä

Lastenklinikoiden Kummit on kerännyt aiemminkin rahaa kaikille Suomen viidelle yliopistolliselle lastenklinikalle, mutta painopiste on ollut Hyksissä.

- Nyt päätettiin, että on aika tuoda tapahtumia Turkuun ja ohjata vahvemmin varoja Tyksin lastenklinikalle.

Saara-Sofia Siren
Yrjö Hjelt / Yle

Saara-Sofia Siren sanoo, että kaikki Varsinais-Suomessa kerätyt varat ohjataan jatkossa suoraan Tyksin lastenklinikalle. Rahaa kerätään muun muassa erilaisten hyväntekeväisyystapahtumien avulla.

Lahjoituksina 200 000 euroa vuodessa

Tyksin lastenklinikka on saanut lahjoituksia eri järjestöiltä, yrityksiltä ja yksityisiltä henkilöiltä noin 200 000 euroa vuodessa. Lastenklinikan budjetti on 40 miljoonaa euroa. Siihen verrattuna lahjoitusvarat tuntuvat pieniltä, mutta klinikan johtaja on toista mieltä.

Lahjoitusvarat ovat Tyksin lastenklinikalle erittäin tärkeitä.

Jussi Mertsola

- Lahjoitusvarat ovat Tyksin lastenklinikalle erittäin tärkeitä. Saamme hankittua niillä asioita, joihin budjettivarat eivät riitä, sanoo Tyksin lastenklinikan ylilääkäri Jussi Mertsola.

Lahjoitusvaroilla hankitaan esimerkiksi hengityskoneita keskolaan ja muita sairaalatarvikkeita.

- Parannamme lahjoituksilla myös lasten ja perheiden viihtyvyyttä. Lahjoitusvarojen käyttö on hyvin vaihtelevaa ja tarpeet ovat moninaiset, kertoo ylilääkäri Jussi Mertsola.

Lue seuraavaksi