Näyttelijä Mickey Rooney kuollut

Yhdysvaltalaisnäyttelijä esiintyi 20-luvulla alkaneen uransa aikana niin teatterilavoilla, elokuvissa kuin televisiossakin ja teki lukuisia dubbauksia animaatioihin.

Ulkomaat
Jan ja Mickey Rooney Hollywoodissa 2008.
Jan ja Mickey Rooney Hollywoodissa 2008.Andrew Gombert / EPA

Yhdysvaltalaisnäyttelijä Mickey Rooney on kuollut. Kuolemasta uutisoineen yhdysvaltalaismedian mukaan 93-vuotias Rooney oli kärsinyt viimeaikoina terveysongelmista.

Los Angelesin viranomaisten mukaan Rooney kuoli sunnuntaina kodissaan Pohjois-Hollywoodissa perheensä ympäröimänä.

Rooney esiintyi uransa aikana niin teatterilavoilla, elokuvissa kuin televisiossakin ja teki lukuisia dubbauksia animaatioihin. Hän aloitti uransa jo pikkulapsena 20-luvulla vanhempiensa vaudeville-esityksissä ja jatkoi näyttelemistä viime vuosiin asti.

Hän näytteli muun muassa elokuvissa Aamiainen Tiffanylla, Yli esteiden, Musta ori ja Night at the Museum – yö museossa _sekä _Musta ori -_televisiosarjassa. _Topi ja Tessu -animaatiossa Rooney antoi äänensä Topille. Toisen maailmansodan aikana Rooney kiersi rintamalla viihdyttämässä sotilaita esityksillään.

30 - 40 -luvuilla Rooney tunnettiin Hollywoodin "ongelmanuorena", joka päätyi toilailuillaan jatkuvasti juorupalstoille. Elokuvastudio MGM yritti turhaan estää ikävän julkisuuden palkkaamalla Rooneylle vahtijan.

Rooney oli naimisissa kahdeksan kertaa ja hänellä on ainakin yhdeksän lasta.

Lähteet: AFP