1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kataisen ilmoitus yllätti Satakunnassa – Kokoomuksen puheenjohtajuus ei kiinnosta

Satakuntalaiset kokooomuskansanedustajat Sampsa Kataja ja Anne Holmlund eivät lähde tavoittelemaan puolueen puheenjohtajan pestiä. Jyrki Kataisen ilmoitus jättää Kokoomuksen puheenjohtajuus oli kuitenkin heillekin yllätys.

politiikka
Sampsa Kataja
Kati Rantala / Yle

Pääministeri Jyrki Kataisen ilmoitus puolueen puheenjohtajuuden jättämisestä yllätti myös Satakunnassa.

Kokoomuksen ulvilalainen kansanedustaja Anne Holmlund ei kuitenkaan arvostele Kataisen päätöstä tai sen ajankohtaa. Holmlund ei ole itse kiinnostunut puolueen puheenjohtajuudesta.

– Aina on hyvä kysymys, mikä on sopiva ajankohta. Uskon kuitenkin, että hallituksessa on nyt kaikki isot päätökset tehty. Toki työtä vielä riittää, mutta Jyrki Katainen itse on arvioinut, että tämä on oikea ajankohta. Puolueen puheenjohtajuus ei kiinnosta minua, sanoo Holmlund.

Myös toinen kokoomuksen satakuntalaiskansanedustaja, Sampsa Kataja yllättyi Kataisen lauantaisesta ilmoituksesta. Hänkään ei ole lähdössä ehdolle Kokoomuksen uudeksi puheenjohtaksi.

– Kyllä sieltä löytyy erinomaisia henkilöitä, jotka voivat puoluetta viedä tulevaisuuteen. Minua ehkä enemmän kiinnostaa käytännön työt, Kataja toteaa.

Lue seuraavaksi