Etelä-Suomen AVI kannattaa yhden suuren viraston mallia

Hämeenlinnassa päämajaansa pitävä Etelä-Suomen AVI kannattaa yhden valtakunnallisen aluehallintoviraston perustamista, jolla olisi toimipisteitä eri puolilla maata. Yhden ehdotuksen mukaan sekä AVI:t että ELY:t voidaan koota yhdeksi virastoksi. 

aluehallintovirasto

Maan hallitus ja etenkin Sisäministeriö valmistelevat suurta remonttia valtion hallintoon.

Maakuntia uudistus koskee siten, että Suomen nykyiset aluehallintohallintovirastot voidaan jatkossa muuttaa yhdeksi valtakunnalliseksi AVI:ksi.

Hämeenlinnassa päämajaansa pitävä Etelä-Suomen AVI kannattaa yhden valtakunnallisen aluehallintoviraston perustamista.

Valtakunnallisella AVI:lla olisi samalla toimipisteitä eri puolella Suomea.

- Aluehallintovirastoilla on valvontatehtäviä. Niitä tehtäviä täytyy jatkossakin, oli se organisoitu miten tahansa, tehdä siellä alueilla. Meillä tulee olemaan niitä toimintoja, jotka täytyy joka tapauksessa hoitaa alueilla. Mutta osa voidaan tietysti hoitaa keskitetystikin, kommentoi esitystä Etelä-Suomen AVI:n hallintojohtaja Tuula-Kaarina Isosuo.

Nykyisissä aluehallintovirastoissa on eri puolella Suomea noin 1300 virkamiestä. Etelä-Suomen AVI:n päätoimipiste on Hämeenlinnassa entisissä lääninhallituksen toimitiloissa.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg on väläyttänyt AVI:en yhdistämistä suurempaakin mallia. Siinä yhdistyisivät samalla AVI:t ja ELY:t yhdeksi virastoksi.