Ammattikorkeakoulujen terveyspalvelut halutaan samalle tasolle kuin yliopistojen

Ammattikorkeakoulujen opiskelijaterveydenhuollon järjestämistä on testattu vuonna 2011 alkaneella kokeilulla, jossa palvelut saatiin Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöltä. Kokeilu päättyy heinäkuussa.

terveys

Ammattikorkeakoulujen terveyspalvelut halutaan samantasoisiksi kuin yliopistojen. Yliopistoja palvelevan Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiön palvelu perustuu vuosittain kerättäviin opiskelijakuntien jäsenmaksuihin. Ammattikorkeakoulujen terveyspalveluiden järjestämisessä ei ole yhtenäistä linjaa.

Viime viikolla hallitus kuitenkin esitti opiskelijakuntien automaatiojäsenyyttä osaksi uutta ammattikorkeakoululakia.

- Tämä muutos veisi ainakin oikeaan suuntaan, sanoo Kymenlaakson ammattikorkeakoulun palvelujohtaja Pirkko Rautaniemi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa palvelut järjestävät pääosin Kotkan ja Kouvolan kaupunki. Palvelujohtaja Pirkko Rautaniemen mielestä YTHS-tasoinen terveydenhuolto olisi syytä saada myös ammattikorkeakouluihin.

- Meillä oli aika kovat odotukset, että YTHS-kokeilun myötä ammattikorkeakoulujen terveyspalvelut uudistettaisiin. Harmi ettei niin käynyt, Rautaniemi toteaa.

Ammattikorkeakoulujen opiskelijaterveydenhuollon järjestämistä on testattu vuonna 2011 alkaneella kokeilulla, jossa palvelut saatiin Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiöltä. Kokeilu päättyy heinäkuussa. Kokeilussa olivat mukana Saimaan ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut.

Sekä ammattikorkeakoulujen etujärjestö SAMOK ry että Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL vaativat ammattikorkeakouluopiskelijoille samantasoisia terveyspalveluita kuin yliopisto-opiskelijoilla on.