Ukraina: Venäjän sotilas surmasi ukrainalaisupseerin Krimillä

Ukrainan laivaston upseeri kuoli Itä-Krimillä olevassa Novofyodorovkan kaupungissa myöhään sunnuntaina. Upseeri on toinen Krimin haltuunoton yhteydessä surmansa saanut Ukrainan sotilas.

Ulkomaat

Venäläinen sotilas on surmannut Ukrainan laivaston upseerin Krimillä, kertoo Ukrainan puolustusministeriö. Venäjän joukkojen sotilas ampui ukrainalaisupseeria, joka kuoli vammoihinsa. Kyseessä on toinen venäläisjoukkojen Krimin haltuunottoon liittyvä kuolemantapaus.

Laivaston majuri menehtyi Itä-Krimillä olevassa Novofyodorovkan kaupungissa myöhään sunnuntaina. Ukrainan laivaston tiedottajan mukaan venäläinen merisotilas ampui aseettoman majurin kahdella laukauksella.

Tiedottaja kertoo upseerin olleen pakkaamassa tavaroitaan palatakseen Ukrainaan, kun hänen ja venäläisen sotilaan välille oli puhjennut riita. Venäläinen sotilas ampui majurin rynnäkkökiväärillä kuoliaaksi upseerien asuntolan viidennessä kerroksessa.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan myös toinen ukrainalaissotilas oli pahoinpitelty ja otettu kiinni Venäjän sotilaan toimesta, mutta tapauksen yksityiskohtia ei kerrottu.

Ensimmäinen Krimin tukikohtiin liittyvä kuolemantapaus sattui pääkaupunki Simferopolissa. Tuntematon asemies ampui ukranalaisen sotilaan, kun tämä oli valvomassa tornissa tukikohdan ajoneuvovarikkoa.

Venäjän joukot valloittivat Ukrainan sotilastukikohdat Krimillä melkein verettömällä operaatiolla.

Venäjän asevoimat otti haltuunsa kaikki Ukrainan sotilaalliset tukikohdat ja laitokset Krimillä sen jälkeen, kun Venäjän liitti alueen itseensä maaliskuussa.

Lähteet: Reuters