1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Franzén hyppää myös tuottajan saappaisiin

Näyttelijä-ohjaaja-kirjailija Peter Franzén on perustanut tuotantoyhtiön, jonka nimissä hän toivoo tekevänsä uuden elokuvansa Samoilla silmillä. Keminmaahan sijoittuvan elokuvan käsikirjoitus valmistuu lähiviikkoina.

Kuva: Laura Holappa / Yle

Peter Franzénin seuraavasta elokuvasta on tulossa entistäkin henkilökohtaisempi, mikäli monitaitoisen miehen suunnitelmat onnistuvat. Tällä hetkellä Franzén käsikirjoittaa elokuvaa, jonka hän aikoo myös tuottaa ja ohjata.

Samoilla silmillä -elokuva perustuu samannimiseen romaaniin, ja se on jatkoa menestyselokuvalle Tumman veden päällä. Elokuvan käsikirjoitus valmistuu toukokuun alkuun mennessä.

Kun omistaa oikeudet tarinoihin, jotka itse tekee, niin päätäntävalta on vielä kokonaisvaltaisemmin omissa käsissä.

Peter Franzén

– Toivottavasti rahoitus onnistuu ja elokuvasäätiö näkee tämän tarpeelliseksi tarinaksi kertoa ja saisimme budjetin kasaan. Olen suht tyytyväinen käsikirjoitukseen, mutta onneksi on vielä aikaa parantaa, naurahtaa Franzén.

Franzénille oma tuotantoyhtiö

Franzén on hiljattain perustanut yhtiökumppaninsa kanssa tuotantoyhtiön, jonka ensimmäisenä tuotantona on määrä olla keminmaalaisen Pete-pojan nuoruudesta kertova elokuva.

Franzén haluaa tuotantoportaaseen hyppäämällä varmistaa, että hänellä on mahdollisimman suuri päätösvalta elokuvaan, joka kertoo hänen omasta elämästään.

– Ehkä on vielä henkilökohtaisempaa tehdä elokuvaa tätä kautta, toivottavasti jonkun hyvän yhteistyökumppanin kanssa. Jotenkin tuntuu, että kun omistaa oikeudet tarinoihin, jotka itse tekee, niin päätäntävalta on vielä kokonaisvaltaisemmin omissa käsissä, Franzén perustelee.