Kotkalainen tennislupaus Ella Haavisto tähtää maailman huipulle

Kotkalainen Ella Haavisto aloitti tenniksen neljävuotiaana kolme vuotta vanhemman veljensä perässä. Nyt 12-vuotias Haavisto on yksi Suomen lahjakkaimmista tennislupauksista.

urheilu
Tyttö odottaa syöttöä.
Juha Korhonen / Yle

Kotkalainen Ella Haavisto on poikkeuksellisen lahjakas tennislupaus. Vain 12-vuotias Haavisto on jo kokenut pelaaja. Hän aloitti tenniksen neljävuotiaana kolme vuotta vanhemman veljensä perässä. Haavistolla onkin poikkeuksellisen paljon ottelukokemusta ikäisekseen.

Nuorten tennismaajoukkueen valmentaja Erik Hakkarainen kertoo, että Haavisto on varovaisestikin arvioiden ikäluokassaan kahdenkymmenen parhaan joukossa.

- Suomen mittakaavassa Ella on loistolupaus, Hakkarainen hehkuttaa.

No, maailman ykköseksi ja aika kärkeen silleen.

Ella Haavisto

Ella Haavisto kertoo kokeilleensa myös joukkuelajeja, mutta ne eivät olleet oikein häntä varten.

- Joo, se yksilölaji kyllä mun juttu. Minä yleensä haluan tehdä kaikki asiat yksin, Haavisto kertoo.

Valmentaja kehuu asennetta

Tennisseura Smash-Kotkan valmentaja Boris Chernov on valmentanut Haavistoa kaksi vuotta. Chernov kehuu erityisesti valmennettavansa asennetta.

- Ella pystyy oppimaan asioita nopeasti. Mielestäni hän on suurimpia tennislahjakkuuksia. Ella on valmis tekemään kovasti töitä ja vetää kaikki harjoituksen loppuun asti, Chernov kuvailee.

Haavistolla on tennistreenejä yleensä aamupäivällä ja fysiikkaa tai ryhmätreenejä illalla. Ellan tavoite on korkealla.

- No, maailman ykköseksi ja aika kärkeen silleen, Haavisto toteaa.

Treeneissä ainakin näkyy, että ne tehdään tosissaan. Silti päällimmäiseksi ajatukseksi harjoitusta seuratessa jäi se, kuinka hyvin Haaviston ja Chernovin kemia toimii. Tiukasta treenistä huolimatta kentällä on hauskaa. Haaviston mielestä Chernovin tyyli sopii hänelle hyvin.

- Se on tosi hauska, tarkka ja joskus se on aika komenteleva. Se on tosi hyvä valmentaja minulle, Haavisto summaa.