Varjoliitäjän ikimuistoinen lasku: "Karjuin ja huusin, kirosin ja rukoilin"

Leivonmäellä maanantaina varjoliitimellä lennolla ollut Nora Niemispelto valmistautui laskeutumaan pellolle, kun siellä olleet "multaklöntit" lähtivät liikkeelle. Liitäjän järkytykseksi "klöntit" osoittautuivat emokarhuksi pentuineen.

luonto
Kuvan liitäjä ei liity tapaukseen.YLE Etelä-Karjala

Pitkävuoren Liitäjien jäsen Nora Niemispelto oli lentänyt noin 1,5 tuntia, eikä nostovirtauksia enää löytynyt. Niemispelto ei päässyt liitämään takaisin kentälle, joten hänen oli etsittävä toinen laskeutumispaikka.

- Katsoin ilmasta lähipellon, mihin voisin laskeutua. Pudotin korkeutta metsän päällä niin, että pelto oli edessäni. Kun olin noin 30 metriä korkealla tajusin, että siinä edessäni, pellon ja metsän laidalla on kolme karhua. Ajattelin ensin, että ne on vain multaklönttejä, jotka lähtivät liikkumaan.

Ajattelin ensin, että ne on vain multaklönttejä, jotka lähtivät liikkumaan.

Nora Niemispelto

Pelto sijaitsee Leivonmäellä, Höytöntensuon lähellä. Niemispelto ja muut alueella lentäneet ovat jo aiemmin tienneet, että alueella on karhuja.

- Joskus aiemmin olenkin miettinyt, että mitä tekisin, jos näin kävisi. Aloin sitten räpytellä siipeä, eli vedin jarruista. Silloin siipi alkaa kohista. Tämän lisäksi karjuin ja huusin, kirosin ja rukoilin niin paljon kun vaan lähti, Niemispelto muistelee.

Tämän seurauksena karhut menivät metsään ja Niemispelto laskeutui pellolle.

- Hyppäsin äkkiä valjaista ja lähdin juoksemaan, en kyllä jäänyt leikkimään kuollutta. Juostessa katsoin kahdesti taakse.

Joskus aiemmin olenkin miettinyt, että mitä tekisin, jos näin kävisi.

Lopulta Niemispellon laskupaikan ja karhujen alkuperäisen sijainnin väliin jäi noin sata metriä.

Koskaan aiemmin hänelle ei ole tapahtunut mitään vastaavaa.

- Varmasti ne säikähtivät yhtä paljon kuin minä, jos eivät enemmänkin. Niin paljon en itse kuitenkaan säikähtänyt, että tämä harrastus loppuisi, Niemispelto päättää.