Temotekille Stiiknafuulia

Oululaiselle rakennuskonserni Temotekille on myönnetty Oulun kaupungin Stiiknafuulia-palkinto. Tämä on ensimmäinen kerta yrittäjäpalkinnon 20-vuotisessa historiassa, kun se myönnetään rakennusliikkeelle.

Yleiset talonrakennustyöt
Mikko Raappana
Yle

Vuonna 1995 perustettu Temotek on monialainen rakennusliike, joka työllistää 120 henkilöä.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Raappana ponnisti rakennusyrittäjäksi ilman alan koulutusta. Hän suoritti aikoinaan merkonomin tutkinnon, mutta rakentaminen veti puoleensa.

- Se että saa tehdä omilla käsillä on vetänyt tälle alalle.Rakentaminen on kiehtonut minua pienestä pitäen. Se on ollut aina lähellä sydäntäni, Raappana kertoo lähtökohdistaan.

Alkujaan kahdelle ihmiselle töitä tuonut firma työllistää nykyään 120 ihmistä.

- Me työllistämme itse, emme käytä vuokratyövoimaa. Tietyt työt aliurakoitetaan mutta muuten henkilökunta on omaa, Mikko Raappana kertoo yritysfilosofiastaan.

Rakennusalaltakin löytyy kasvua

Rakennusalalla on tällä hetkellä vaikeaa, mutta Raappanan mukaan aina löytyy polku josta hakea kasvua.

Saavutuksia ei tule ilman hyvää ja sitoutunutta henkilöstöä.

Mikko Raappana

- Yritys kasvaa tänäkin vuonna jonkin verran. Tytäryhtiö tuottaa kiinteistöjen muutos – ja korjaustöitä, ja kysyntä siellä on vahvaa.

- Tälläkin hetkellä on yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tarvitsevat erilaisia tiloja. Toimimalla poikittain muihin erilaisiin kilpailu-urakkamuotoihin kasvua löytyy.

Ja lopuksi se tärkein.

- Saavutuksia ei tule ilman hyvää ja sitoutunutta henkilöstöä. Suuri kiitos siis yrityksen henkilökunnalle, Raappana toteaa.

Vuosittainen Stiiknafuulia-palkinto myönnetään yritykselle työllistämis- ja kasvukehityksen perusteella.

Oulun kaupungin yrityspalkinnon saivat myös johtotiejärjestelmiä valmistava Meka Pro Oy, joka valittiin vuoden oululaiseksi vientiyritykseksi sekä mobiilipelejä julkaiseva Fingersoft vuoden start up –yrityksenä.