Korian Hankkijalle saadaan kulttuuritoimintaa ehkä jo ensi kesänä

Jyrki "Iipu" Heinola on jo vuoden ajan ideoinut 4000 neliön hallista kulttuurin monitoimitilaa. Kesän lopussa Hankkijalla saatetaan jo järjestää bänditoimintaa.

kulttuuri
Hankkijan vanha viljavarasto Korialla.
Yle / Antti Kolppo

Korian Hankkijan vanhalta viljavarastolta saattaa jo ensi kesän lopussa järjestyä soittotiloja bändeille. Musiikin sekatyömies Jyrki "Iipu" Heinola on jo vuoden ajan ideoinut 4000 neliön hallista kulttuurin monitoimitilaa.

Heinolan tavoitteena on luoda Hankkijan varastosta esiintymistila suurille bändeille ja mahdollistaa esimerkiksi taidenäyttelyiden ja teatteriesitysten järjestäminen.

Nyt tilan kehittämisestä vastaa ja tilan omistaa kouvolalainen Space Supply Oy. Tilojen toiminnasta huolehtii Heinolan yritys Suomen musiikkiyhtiö Oy. Kesän lopussa saattaa vanhalta viljavarastolta jo kantautua rumpujen pärinää.

- Siihen mennessä saatetaan saada jo treenikämppätiloja käyttöön, Heinola sanoo.

Hankkijan vanhoille rehusiiloille sekä rakennuksen korkeimmille osille on nyt myös saatu purkulupa. Pian alkaa siis todella tapahtua. Purkutyöt aloitetaan Heinolan mukaan lähiviikkoina.

Heinola tuntuu luottavan projektinsa etenemiseen.

- Hitaastihan tämä etenee, mutta etenee kuitenkin. Saa nähdä, mitä kaikkea saadaan aikaiseksi, Heinola pohtii.

Kaavamuutokset hidastavat suunnitelmia

Mahdollisia uusia yhteistyökumppaneitakin on ilmaantunut - enempää Heinola ei kuitenkaan niistä vielä paljasta. Vihreää valoa on tullut monestakin suunnasta, mies vakuuttaa.

Kaupungin edustajien kanssa Hankkijan varalle tehtyjen suunnitelmien etenemisestä piti neuvotella jo kevään aikana. Nyt hidasteena ovat kuitenkin kaavamuutokset.

- Hankkija sijaitsee tällä hetkellä teollisuuskaavan alueella ja sen olisi nyt tarkoitus siirtyä palvelualojen kaavaan. Siinä kestää aikansa, Heinola toteaa.

Kouvolan kehitysjohtaja Harri Kivelän mukaan alueen kytkeytyminen vanhaan varuskunta-alueeseen vaatii erityistä harkintaa suunnittelemisessa.

- Jos Hankkijalla alkaa kovasti tapahtua, niin se vaikuttaa koko alueeseen. Siksi päätökset täytyy tehdä tarkkaan, Kivelä sanoo.

Kivelän mukaan kaupunki on edelleen erittäin kiinnostunut Heinolan suunnitelmista Hankkijalle.

- Olisi hienoa, jos Hankkija avaisi uutta toimintaa Korian nurkille.