Kauppalehti korjaa uutistaan Timtšenkon lentokaupoista

Timtšenkon osuus tilauslentoliikennettä harjoittavan yhtiön omistuksesta ollut vain neljännes vuodesta 2004. Jo viime vuonna Timtšenkon osuus putosi alle 25 prosenttiin. Tämänkin osuuden hän myi tämän vuoden maaliskuussa.

talous

Kauppalehti korjaa uutistaan venäläismiljardööri Gennadi Timtšenkon lentokaupoista.

Kauppalehden tiistaiaamuisen uutisen mukaan Timtšenko olisi myynyt 99-prosenttisesti omistamansa suomalaisen tilauslentoliikenneyhtiön Airfix Aviationin. Tilauslentoyhtiön omistus on kuitenkin jo vuodesta 2004 järjestetty niin, että Timtšenkolla on ollut vain välillistä omistusta tilauslentoyhtiöstä ja enimmilläänkin Timtšenkon osuus omistusyhtiöstä on ollut 25 prosenttia.

Airfix Aviationin Kauppalehdelle antamien tietojen mukaan jo viime vuoden omistusjärjestetyillä Timtšenkon osuus laski alle 25 prosenttiin ja tämän vuoden maaliskuussa Timtšenko myi tämänkin osuuden omistusyhtiön toiselle omistajalle.

Kauppalehden saamista tiedoista ei käy ilmi, milloin maaliskuussa Timtšenko myi loputkin tilauslentoliikennettä harjoittavan omistusyhtiön osakkeista.

Timtšenko on Yhdysvaltain Ukrainan-kriisin vuoksi asettamalla pakotelistalla. Pakotelista julkistettiin 20. maaliskuuta.

Pakotelistalla joutuminen tarkoittaa sitä, että listalla olevan henkilön Yhdysvalloissa olevat varat jäädytetään ja yhdysvaltalaisilta kielletään yhteistyö heidän kanssaan.