Opettajien tablet-koulutukseen tunkua

Itä-Suomen aluehallintoviraston järjestämiin tablet-tietokonekoulutuksiin on tunkua. Alueella on noin 7 000 perusasteen ja toisen asteen opettajaa. Tablettien käyttäminen opetuksessa yleistyy vauhdilla ja useat opettajat kaipaavat neuvoja laitteen hyödyntämiseen.

Kotimaa
Opettajia koulutuksessa.
Anu Rummukainen / Yle

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää opettajille iPad -koulutusta. Sivistystoimen ylitarkastaja Kari Lehtola kertoo, että esimerkiksi Joensuussa järjestetty koulutustilaisuus täyttyi ilmoittautuneista nopeasti.

– Koulutuspaikat täyttyivät toisena ilmoittautumispäivänä, Lehtola kuvailee suurta koulutustarvetta.

Itä-Suomessa on noin 7 000 perusasteen ja toisen asteen opettajaa. Koulutuksen järjestäminen vaatii ponnisteluja, sillä yhteen koulutusluokkaan mahtuu noin 30 opettajaa.

Opettajille opetetaan kuinka tablet-tietokonetta voi hyödyntää opetuksessa ja hallinnon työvälineenä.

– Olen tänään tehnyt omaa kirjaa. Siihen olen laittanut tekstiä, kuvia, ääntä ja videoita, Pyhäselän lukion ja yläkoulun opettaja Jaana Luukkanen sanoo.

– Olen hakemassa rohkeutta laitteen käyttämiseen, Joensuun yhteiskoulun lukion opinto-ohjaaja Katri Kuosmanen kertoo.

Olen hakemassa rohkeutta laitteen käyttämiseen.

Katri Kuosmanen

Koulujen oppimateriaalit ovat hiljalleen sähköistymässä. Useat opettajat kuitenkin kaipaavat enemmän oppimateriaalia, joka olisi saatava sähköisessä muodossa. Perinteiset oppikirjat saattavat jäädä historiaan nopeasti.

– Lukiomaailmassa voidaan hyvinkin olla 5 - 10 vuoden kuluttua siinä tilanteessa, että paperisia oppikirjoja ei enää käytetä, Kuosmanen arvioi.