Ari Koivunen: "Olen menestynyt"

Hevi-Ari voitti Anna Abreun Idolsin kolmannella kaudella. Anna Abreun levyt ovat myyneet yli kaksi kertaa enemmän, mutta myös Ari Koivunen pitää itseään menestyneenä.

musiikki
Ari Koivunen laulaa studiossa.
Yle

Idolsista noussutta Ari Koivusta ei haittaa, että hänet muistetaan Idolsin hevi-Arina.

- Ei siinä ole mitään väärää. Se oli niin iso pläjäri silloin, että muistaisin varmaan itsekin itseni sieltä, jos olisin katsoja.

Idols ei kaduta, vaikka sarjasta seurannut julkisuus oli hullunmylly.

- Ennen ohjelmaa musiikki oli minulle harrastus ja nyt se on työ. Tuskin olisin missään vaiheessa löytänyt esimerkiksi Amoraliin ilman Idolsia.

Amoral on metalliyhtye, johon Koivunen liittyi vuonna 2008, kun Ari Koivunen -bändi hajosi.

- Tuntuu luontevammalta olla tuollaisessa tiiviissä kokoonpanossa, jossa toimitaan selkeästi kimpassa ja ollaan bändi, eikä artisti ja taustayhtye.

Vuonna 2007 julkisuuteen noussut Ari Koivunen analysoi, että nykyään on huomattavasti vaikeampaa breikata kuin kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten.

- Nyt tietokoneaikana studio-ohjelmat ovat yleistyneet. Jengi pystyy tekemään musiikkiaan himassa. Sitä tyrkytystä on markkinoille varmaan satakertainen määrä.

Ari Koivunen -bändin kaksi albumia, Fuel for the Fire ja Becoming möivät molemmat ainakin kultaa.

Edellisen bändin levyissä Koivusta harmittaa, että kaikki kävi niin nopeasti, ettei bändi ehtinyt hioa musiikkiaan satoja ja taas satoja tunteja. Amoralin kanssa on onneksi toisin.

- Menestyminen on 24/7-hommaa. Joku voi ottaa sen raskaasti, mutta kyllä tämä on hemmetin kivaa puuhaa.