1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Urpilainen hämmästelee Wahlroosin muuttoilmoitusta: "Rikkaiden osallistuttava talkoisiin"

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ihmettelee yritysjohtaja Björn Wahlroosin ratkaisua muuttaa kirjansa Ruotsiin. Demarijohtaja muistuttaa, että Wahlroos on saanut Suomesta paljon ja rikkaiden pitää osallistua yhteiskunnan rahoittamiseen.

Kuva: Essi Peijariniemi / Yle

Valtiovarainministeri, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen (sd.) on hämmästynyt Sammon, UPM:n ja Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin ratkaisusta siirtää kirjansa Ruotsiin.

– Tieto on yllättävä ja valitettava. Wahlroos on saanut suomalaiselta yhteiskunnalta paljon: hän on täällä kouluttautunut ja varmasti nauttinut niistä palveluista, joita veronmaksajien rahoilla on tarjottu. On valitettavaa, että hän ei omassa toiminnassaan halua antaa tälle arvoa vaan vaihtaa asuinmaata, Urpilainen sanoo.

Ruotsalaislehti Dagens Industrin mukaan Björn Wahlroos katsoo, että Ruotsin verotusjärjestelmä on hänelle edullisempi. SDP:n puheenjohtaja pitää tätä näkemystä erikoisena.

Tieto on yllättävä ja valitettava.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.)

– Minusta on oikein, että tiukkoina taloudellisina aikoina ne, jotka ovat varakkaita ja hyvin toimeentulevia, osallistuvat kireämmällä verotuksella yhteisiin talkoisiin, Urpilainen sanoo.

Urpilainen kommentoi Wahlroosin ratkaisua Yleisradiolle Porissa puheenjohtajakiertueellaan.