Italiaan saapunut kahdessa päivässä jo 4 000 siirtolaista

Koko alkuvuonna Välimeren yli Afrikasta Italiaan on matkannut jo arviolta 15 000 siirtolaista.

Ulkomaat
Italialaisviranomaisten julkaisema kuva Italian laivaston henkilökunnasta avustamassa siirtolaisia näiden lautalta laivaston alukselle 8. huhtikuuta lähellä italialaista Pozzallon satamaa Etelä-Sisiliassa.
Italialaisviranomaisten julkaisema kuva Italian laivaston henkilökunnasta avustamassa siirtolaisia näiden lautalta laivaston alukselle 8. huhtikuuta lähellä italialaista Pozzallon satamaa Etelä-Sisiliassa.Marina Militare / AFP / Lehtikuva

Italiaan on saapunut Pohjois-Afrikasta kahden vuorokauden aikana jo 4 000 siirtolaista. Italian laivasto on avustanut maihin noin 2 500 maahantulijaa, muiden avustamisesta ovat vastanneet kauppalaivat ja rannikkovartiosto.

Italian sisäministerin Angelino Alfanon mukaan koko alkuvuoden aikana maihin on avustettu arviolta 15 000 vaarallisen merimatkan Välimeren yli tehnyttä siirtolaista.

Alfano varoittaa, että seuraavat kuusi kuukautta ovat äärimmäisen vaikeaa aikaa, sillä suotuisan sään vuoksi suuret siirtolaisjoukot yrittänevät Välimeren ylitystä. Alfanon mukaan Libyan rannikolla on jopa 600 000 eri Afrikan maista ja Lähi-idästä matkaan lähtenyttä ihmistä, jotka ovat valmiita yrittämään pääsyä Eurooppaan.

Italia vaatii muita EU-maita ryhtymään toimiin tilanteen saamiseksi hallintaan.

– Ongelmaa ei voi kuitata sanomalla, että EU:n rajaturvallisuusvirastolle Frontexille on annettu 80 miljoonaa euroa, Alfano painottaa.

Lähteet: AFP