Hirmumyrsky lähestyy Australian koillisosaa – evakuoinnit aloitettu

Pelastushelikoptereita on lähetetty etsimään ja varoittamaan syrjäisillä alueilla olevia ihmisiä lähestyvästä syklonista.

Ulkomaat

Voimakas hirmumyrsky lähestyy Australian koillisosaa. Turisteja ja rannikon asukkaita on jo alettu evakuoida Ison valliriutan alueella.

Sykloni Itan ennustetaan iskevän Cairnsin kaupungista pohjoiseen perjantaina. Se saattaa aiheuttaa tulvia ja vahinkoja. Merenpinnan uskotaan nousevan merkittävästi normaalin yläpuolelle ja virtausten ennustetaan muuttuvan koviksi.

Pelastushelikoptereita on lähetetty etsimään ja varoittamaan syrjäisillä alueilla olevia ihmisiä lähestyvästä myrskystä. Leirintäalueet on määrätty suljettaviksi ja saaret lähellä rannikkoa on evakuoitu.

Viranomaisten mukaan sykloni saattaa vaikuttaa 9 000 ihmisen elämään Queenslandin alueella ja kyseessä on mahdollisesti voimakkain myrsky alueella kolmeen vuoteen.

Viime viikolla trooppinen matalapaine aiheutti tuhoa Tyynenmeren pikkuvaltiossa Salomonsaarilla. YK:n mukaan yli 20 ihmistä kuoli lähellä pääkaupunki Honiaraa.

Lähteet: Reuters