Länsi-Savon Tikka: "Lehtien lakkauttamisia ei suunnitteilla"

Keskiviikkona allekirjoitettu esisopimus saattaa kuitenkin merkitä henkilöstövaikutuksia. Länsi-Savossa kauppaa pidetään luontaisena lehtien yhteisen toimintaympäristön kannalta.

Kotimaa
YLE

Länsi-Savo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikka on tyytyväinen myöhään keskiviikkoiltana allekirjoitettuun esisopimukseen kaakkoisen Suomen mediafuusiosta.

– Olemme rajanaapureita Sanoma Lehtimedian kanssa ja samaa kokoluokkaa. Myös toimintaympäristömme on hyvin samankaltainen. Siksi tämä oli luonteva tilaisuus keskustella laajentumisesta ja allekirjoittaa esisopimus keskiviikkona, Länsi-Savo-konsernin hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikka kertoo kaupan taustoista.

Kauppa on merkittävä, sillä kaakon lehdistä se koskettaa Etelä-Saimaata, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Uutisvuoksea sekä kahta Vartti-lehteä. Länsi-Savo-konsernin aikaisempiin omistuksiin liitettynä kauppa kattaa koko kaakonkulman ja Etelä-Savon.

Lehtien lakkauttamisista ei suunnitelmia

Jukka Tikan mukaan konsernilla ei ole mitään suunnitelmia lakkauttaa nyt kaupan kohteena olevia lehtiä.

– Tarkoitus on, että nämä lehdet jatkavat entiseltä pohjaltaan. Totta kai mietimme yhteistyökysymyksiä, joilla nämä lehdet voivat toisiansa tukea käytännön toiminnassa.

Tarkoitus on, että nämä lehdet jatkavat entiseltä pohjaltaan.

Länsi-Savo -konsernin hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikka

Esimerkiksi Etelä-Karjalassa Sanoma Lehtimedia on jo tähän mennessä yhdistänyt toimitustensa toimintoja. Henkilöstön osalta Tikka luottaa paikalliseen läsnäoloon.

– Tässä vaiheessa ei ole minkäänlaisia suunnitelmia henkilöstön osalta. Näinä aikoina totta kai on kuitenkin mahdollista myös se, että jonkinlaisia henkilöstövaikutuksia tulee olemaan, Tikka sanoo.

Lukijoiden Tikka uskoo hyötyvän nyt solmitusta esisopimuksesta.

– Lukijoiden kannalta tämä merkitsee aikaisempaa parempia panoksia kehittää toimintaa ja toimia nimenomaan paikalliselta näkökulmalta lukijoiden hyväksi, Tikka viestittää.