1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valtuutettu haastoi Lahden käräjille – vaatii suljettuja ovia

Lahden kauppatorin grillipaikan kiista on kärjistynyt käräjäasteelle. Grillin omistava kokoomuksen kaupunginvaltuutettu haastoi Lahden kaupungin käräjille ja vaatii vahingonkorvausta.

Kuva: Elise Tykkyläinen / Yle

Lahtelainen kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Jari Salonen on nostanut kanteen Lahden kaupunkia vastaan grilliyhtiönsä Lahden Rakuuna Oy:n nimissä. Yhtiö vaatii Lahden kaupungilta yli 80 000 euron korvauksia torigrillin paikan vaihdoksesta aiheutuneista tulojen menetyksistä ja erilaisista kuluista.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudelle toimittamassaan kanteessa Lahden Rakuuna vaatii asian käsittelemistä suljetuin ovin ja taloustietoja käsittelevän oikeusaineiston määräämistä salassapidettäväksi.

Käräjäoikeus on määrännyt osan kanteesta salassa pidettäväksi. Torigrillikiistaa on käsitelty tätä ennen Lahden teknisessä lautakunnassa.

Lahden kaupunki on alustavasti kiistänyt kanteen. Kiista puhkesi sen jälkeen, kun grilli joutui muuttamaan torilta parkkityömaan takia Hansa-aukiolle, jonka paikan kaupunki tarjosi väliaikaiseksi sijoituspaikaksi.