1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. messut

Pohjanmaan Suurmessut täyttää Botniahallin – pohjalaiset mukana myös matkailumessuilla

Viikonvaihde tuo mukanaan messuja. Pohjanmaan Suurmessuilla näytteilleasettajia on yli 250, lisäksi messuille odotetaan pariatuhatta kävijää. Pohjalaiskunnat ja -matkailuyritykset ovat puolestaan vahvasti esillä Tampereella tänään alkavilla Kotimaan matkailumessuilla.

Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Mustasaaressa Botniahallin valtaa viikonvaihteen ajaksi Pohjanmaan Suurmessut.  Messut on perinteinen yleismessutapahtuma ja näyttelyteemoja on kaikkiaan kahdeksan, mukava ovat muun muassa veneet, puutarha, ruoka sekä kirjat.

Kirjamessut järjestetäänkin Suurmessujen yhteydessä. Kirjamessuilla vierailevat muun muassa Jorma Ollila ja Mereta Mazzarella.

Näytteilleasettajia suurmessuilla on yli 250, ja paikanpäälle odotetaan lähes pariakymmentätuhatta messuvierasta. 

Pohjalaiset vahvasti mukana Kotimaan Matkailumessuilla

Pohjanmaa on vahvasti edustettuna myös tänään Tampereella alkavilla Kotimaan Matkailumessuilla. Pohjalaiset esittäytyvät yhteisellä Pohjanmaan kautta -osastolla, mukana on kuntia, matkailuyrityksiä ja tapahtumia.

Kunnista ovat mukana muun muassa Kauhava, Ähtäri, Kristiinankaupunki, Lapua ja Alavus. Tapahtumista messuilla esittäytyy muun muassa Kauhajoen Ruokamessut.

Esimerkiksi Vaasan seudun Matkailu jätti tänä vuonna tammikuiset Matkamessut Helsingissä väliin ja päätti satsata Tampereen kotimaan matkailumessuihin.