Hyppää sisältöön

Kiistelty Kivinokka säilymässä virkistyskäytössä – Enemmistö Helsingin valtuustoryhmistä vastustaa rakentamista

Sekä SDP, Vihreät että Vasemmistoliitto vastustavat virkistys- ja kesämaja-alueena tunnettuun Kivinokan suunniteltua 6000 ihmisen asuinaluetta. Vaikka Helsingin suurin puolue Kokoomus päätyisi kannattamaan rakentamista, sen äänet eivät yksin riitä.

Helsingin Kivinokka näyttää säilyvän virkistyskäytössä.

Kiistellylle viher- ja kesämaja-alueelle on kaavailtu uutta noin 6000 ihmisen puukaupunginosaa. Toinen puoli alueesta jäisi ehdotuksen mukaan edelleen virkistysalueeksi.

Rakentamisen jälkeen Kivinokkaan jäisi noin 200 kesämajaa nykyisen 600 sijaan. Osa majoista on luvattu siirtää uusille alueille mikäli rakentaminen toteutuu.

Sekä sosiaalidemokraattien että vihreiden valtuustoryhmät ovat ilmoittaneet kannattavansa Kivinokan säilyttämistä helsinkiläisten kesäkeitaana.

Vasemmistoliitto asettui puolustamaan Kivinokan virkistyskäyttöä jo valmistelun alkuvaiheessa. Ryhmän puheenjohtaja Veronika Honkasalo on toiveikas.

- Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous on ensi tiistaina ja sitten vasta uskalletaan huokaista helpotuksesta. Jos ajatelleen Kivinokan aluetta historiallisesta näkökulmasta, sillä on pitkät perinteet ja sellaisten kohdalla rakentamista pitää miettiä harkiten. Kivinokassa se ei ole mielestämme perusteltua.

Helsingin valtuuston suurin ryhmä kokoomus päättää Kivinokka-kannastaan viikonloppuna. Esimerkiksi kaupunkisuunnittelulautakunnan kokoomuslainen puheenjohtaja Risto Rautava on kertonut kannattavansa rakentamista. Hän kuitenkin myöntää, että näkemykset jakautuvat myös kokoomusryhmän sisällä.

Myös perussuomalaisten ryhmämielipide on vielä auki.

Muiden ryhmien äänet riittävät kuitenkin kumoamaan rakentamissuunnitelmat.

.
.