Päivi Räsänen lähtee ehdolle EU-vaaleissa

Samaan aikaan omasta ehdokkuudestaan kertoi myös Räsäsen valtiosihteeri Andrei Nahkala. Ehdolla on nyt kolme ministeriä.

politiikka
Sisäministeri Päivi Räsänen
Sisäministeri Päivi Räsänen.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen lähtee ehdolle kevään EU-vaaleissa. Hän ilmoitti asiasta aamupäivällä.

- Päätös ei ollut helppo. Olen erittäin motivoitunut hoitamaan ministeritehtäviäni, mutta samaan aikaan puoluejohtajana näen, miten tärkeää on vaikuttaa suomalaisena kristillisdemokraattina Euroopassa, Räsänen sanoi tiedotteessan.

Samaan aikaan omasta ehdokkuudestaan kertoi myös hänen valtiosihteerinsä Andrei Nahkala. Räsänen ilmoitti myös aikovansa luopua puolueen puheenjohtajuudesta, jos hän tulee valituksi europarlamenttiin.

Kristillisdemokraattien ehdokaslistan kaikki 20 paikkaa on nyt täytetty. Ehdolla on käytännössä puolueen koko kärki, sillä parlamenttipaikkaa hakevat Räsäsen lisäksi myös puolueen varapuheenjohtajat Sauli Ahvenjärvi ja Laura Peuhkuri, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sekä europarlamentaarikko Sari Essayah. Yle Uutisten edellisen kannatusmittauksen mukaan puolueen parlamenttipaikka näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä.

Räsäsen on nyt kolmas ministeri, joka on ehdolla eurovaaleissa. Europarlamenttipaikkaa hakevat myös eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb (kok.) sekä kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkunen (kok.). Ehdolla on myös vastikään hallituksesta lähtenyt ja liikenneministerin paikan jättänyt Merja Kyllönen (vas.).