Turun Olympiakatsomon sulkeminen kummastuttaa katsojia

Turun Kupittaan jalkapallostadionilla suljetaan toinen katsomo lähes koko kauden ajaksi. Molemmat turkulaiset jalkapalloseurat hakevat sulkemisella kustannussäästöjä. Järjestely on kiihdyttänyt mieliä yleisönosastokirjoituksissa.

urheilu
Kupittaan jalkapallostadion syksyllä 2013.
Minna Rosvall / Yle

Turun Kupittaan jalkapallostadionin Olympiakatsomon sulkeminen on kirvoittanut joitakin palautteita turkulaisille jalkapalloseuroille. Seuroista kerrotaan, että suurin osa yleisöstä on ymmärtänyt järjestelyn. FC Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen kertoo, että säästöt ovat mittavia.

- Poliisilta saatavien lupien mukaan avoinna olevassa katsomossa on oltava tietty määrä järjestyksenvalvojia. Olympiakatsomon sulkemisella saamme melkein puolet pois järjestyksenvalvojien kuluista, kertoo Kemppainen.

FC TPS:n toimitusjohtaja Juha Reini pahoittelee, että katsomo joudutaan sulkemaan. Hän kertoo, että kauden aikana säästöä kustannuksiin tulee kymmeniä tuhansia euroja.

- Onhan tämä kurja juttu suomalaisessa joukkueurheilussa, että jokainen euro joudutaan raapimaan kasaan. Jos näemme, että paljon väkeä on tulossa, silloin katsomo aukeaa, kertoo Reini.

Interin Kemppainen kertoo, jos katsojia tulee yli 2 500, Olympiakatsomo aukeaa. TPS:n Reini kertoo, että pääkatsomon puolelle mahtuu 3 600 - 3 800 katsojaa. Paikallisotteluissa ja muissa paljon katsojia keräävissä otteluissa myös Olympiakatsomo avataan yleisölle.

Veikkausliigan tilastojen mukaan FC Interin kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli viime kaudella 1691 ja TPS:llä oli katsojia kotiotteluissa keskimäärin 2552.