"Kyllä pannoo vihaksi, kun puhuvat Savonlinnan Kerimäestä"

Kerimäki-seuran puheenjohtaja ja Kerimäki-isäntä Iikka Muhonen muistuttaa, että kyllä Kerimäki on kuntaliitoksen jälkeenkin Kerimäki.

Kotimaa
Iikka Muhonen
Paavo Koponen / Yle

Kerimäki on ollut osa Savonlinnaa viime vuoden alusta. Kerimäki-isäntä Iikka Muhonen vakuuttaa, että kerimäkeläisyys voi edelleen ihan hyvin.

- Mutta onhan tietysti hassuja tilanteita. Niinkuin sekin, että lehdessä on myytävänä omakotitalo Savonlinnan Kerimäellä. Kyllä pannoo vihaksi. Kuntaliitos Savonlinnan kanssa on tietysti tehty, mutta Kerimäki on aina Kerimäki.

- Myös kirkon ympärillä on hassu tilanne. Me olemme maailman suurimman puukirkon pitäjä, mutta meitä kutsutaan kappeliseurakunnaksi. Esitin piispalle, että tämä olisi temppeliseurakunta, Muhonen naurahtaa.

Terveyskeskuksen näkymät eivät kerimäkeläisiä ilahduta, mutta pienenä lohtuna on toivo tehostetun palvelun asuntojen saamisesta Kerimäelle sellaisille ihmisille, jotka eivät enää pysty asumaan kotonaan.

Iikka Muhosen mukaan kuntaliitoksessa sovitut asiat eivät ihan toteudu sellaisina kuin sovittiin. - Mutta onhan pakko antaa vähän periksi, koska yhteen hiileenhän tässä on puhallettava.

"Että ei ihan kaikkea lautaselta viedä"

- Aluejohtokunta on hyvä ja tarpeellinen. Pikkaisen se pystyy pitämään meidän puoliamme, että ei ihan kaikkea lautaselta viedä. Toivon, että entinen Sääminki saisi myös oman johtokunnan.

Kerimäen viimeisiä kouluja liitosalueella on valmistauduttu puolustamaan kaikin voimin.

Iikka Muhonen uskoo yhteen hiileen puhaltamiseen ja tietää, että Savonlinna on kovassa rahapulassa ja säkin suu on pidettävä tiukalla.

- Rahapulassa jotakin on myytävä, mutta toivottavasti ei metsämaita, mieluummin sitten sähköosakkeita. Metsien täytyisi säilyä kaupunkilaisten omistuksessa.

Kerimäkeläisyydestä kertovat kunnan alueella liehuvat Kerimäki-viirit. Kerimäki-seura on voimissaan ja aikoo olla ensi kesänä näkyvästi mukana muikkufestivaaleilla järjestämässä ohjelmaa.