1. yle.fi
  2. Uutiset

Varsinaissuomalainen Polkka Jam nappasi arvostetun taideteollisuuspalkinnon

Kemiöläissuunnittelijat palkittiin ekologisuudesta ja kotimaisuudesta valtakunnallisella Taito-palkinnolla. Polkka Jam valmistaa muun muassa sisustustekstiilejä, postikortteja ja julisteita.

julisteet
Polkka Jam
Kemiönsaarelainen yritys Polkka Jam palkittiin maanantaina Taito-palkinnolla. Kuva / Polkka Jam

Kemiönsaarelainen suunnittelijapariskunta Kristiina Haapalainen ja Sami Vähä-Aho palkittiin vuoden 2014 Taito-palkinnolla maanantaina. Kaksikon yrityksen Polkka Jamin palkinnut Taitoliiton raati perusteli palkintoa omaleimaisuudella, laadulla, ekologisuudella ja ammattimaisuudella. Palkitun yrityksen piti myös olla taloudellisesti kannattavaa.

Polkka Jamin kaksikko kertoo käyttävänsä paperituotteissaan pelkkää kierrätyspaperia. Tekstiileissä pari suosii luomupuuvillaa ja puuvilla-pellavaa. Painovärit ovat myrkyttömiä.

Raati korosti palkintoperusteissaan myös yrityksen viestintää. Polkka Jamia hyödytti muun muassa aktiivisuus blogissa ja sosiaalisessa mediassa.

Palkintoraatiin kuuluu joukko alan vaikuttajia. Raadin puheenjohtajana toimii rouva Jenni Haukio.

Polkka Jam on toiminut vuodesta 2007. Pari suunnittelee kuvituksia, joista syntyy postikortteja, julisteita, kalentereita ja tekstiilejä.

Raati valitsi voittajan yhdestätoista alueellisten taitoyhdistysten ehdotuksesta. Joukossa oli pääasiassa pukeutumiseen ja kodin sisustukseen keskittyneitä yrityksiä. Joukossa oli myös kaksi soittimien valmistajaa ja yksi matkailuyrityskin.

Lue seuraavaksi