Bussivuoroja ei lisätä lukiolaisten vuoksi

Lukiolaisille ei järjestetä koulukuljetuksia Lappeenrannan lukioiden keskittämisestä huolimatta. Uudistettujen opetustilojen vakuutetaan myös riittävän nykyiselle oppilasmäärälle.

lukio
Lyseon Lukio Lappeenranta oppilas luokka
Yle

Joukkoliikennettä ei aiota laajentaa joutsenolaisten lukiolaisen vuoksi. Oppilaiden koulumatkoista on herännyt kysymyksiä Lappeenrannan lukioiden yhdistämisen myötä. Lainsäädännöllisesti lukiolaisille ei ole säädetty koulukuljetusta.

Suurin osa Joutsenon lukion nykyisistä opiskelijoista asuu joukkoliikenneyhteyksien äärellä, mutta esimerkiksi Tiurun tai Aholan suunnalta ei ehtisi kello 8 alkaville oppitunneille. Pienelle määrälle kuljetusten järjestäminen tulisi liian kalliiksi.

– Joutsenon alapitäjillä on vajaa parikymmentä toisen asteen oppilasta. Jos heille järjestettäisiin ylimääräinen kuljetus, niin vuosikustannukset olisivat noin 60 000 euroa. 26 oppilasta pitäisi olla menossa Joutsenon keskustaan, jotta se olisi kannattavaa eli noin puolet puuttuu, sanoo Lappeenrannan kaupungininsinööri Pasi Leimi.

Lukiolaiset mahtuvat Lappeenrannassa kahteen lukioon

Huoli Lappeenrannan lukioiden tilojen riittävyydestä on aiheeton. Lauritsalan ja Joutsenon lukioiden oppilaat ja henkilökunta saadaan sijoitettua Lyseon ja Kimpisen lukioihin lähes toivomusten mukaan.

Opiskelijoiden toiveet jakautuivat niin, että molempiin lukioihin tulee reilut 530 opiskelijaa. Kimpisen lukion tilat on peruskorjauksen yhteydessä mitoitettu 550 opiskelijalle ja Lyseon lukion tilat 600 opiskelijalle. Suunnitellut opetustilat riittävät lukiolaisille ja mahdolliset pulmat ovat ratkaistavissa järjestelyillä.

Kimpisen koulukeskuksen opiskelijaruokalan ruokasaliin lisätään kesän aikana yksi linjasto, joka parantaa ruokailun sujuvuutta.