Ranuan karhunpentu kömpi syliin – hellyttävä video

Emonsa hylkäämäksi joutunut karhunpentu viihtyy hyvin Ranuan eläinpuistossa. Hunajalla maustettu maitovelli maistuu ja pehmeä pesä pitää karhunpennun lämpimänä. Yle Perämeren toimittaja Risto Koskinen vieraili Ranualla seuraamassa pennun aamuherätystä – ja sai pienen karvaturrin syliinsä.

Kotimaa
Karhunpentu on ollut sisätiloissa siitä asti kun emo hylkäsi pennun maaliskuun lopulla.
Karhunpentu on ollut sisätiloissa siitä asti kun emo hylkäsi pennun maaliskuun lopulla.Sari Juurikka
Ranuan karhunpentu toimittaja Risto Koskisen sylissä
Ranuan eläinpuistoon juttukeikalle matkannut Risto Koskinen sai syliinsä Malla-karhun nelikuisen pennun.

Varhain lauantaiaamuna eläintenhoitaja Pertti Saarijärvi valmistaa karhunpennulle aamupalaa. Pentua syötetään maitokorvikkeella ja kauravellillä. Vähitellen pennulle on annettu myös jauhelihaa, omenaa ja porkkanaa.

– Heti aamusta laitetaan aamupalaa karhunpennulle. Keitän vellin, laitan pulloon koiranmaitovastikkeen ja lämmitän. Tässä on nyt muun muassa desi maitovelliä. Ruoka maistuu kun laitetaan vielä mausteeksi hunajaa, Saarijärvi hymyilee.

Kokkailun jälkeen Saarijärvi ottaa astiat sekä tuttipullon ja suuntaa karhunpennun luo.

Tuttipullo tänne ja äkkiä!

Paksun rauta-aidan välistä pilkistää tassu ja iloinen tuhina paljastaa, että aamupalaa odotetaan jo. Oven auettua karhunpentu suorastaan hyppää hoitajan syliin.

Poskipusu tulee, että pölisee.

Pertti Saarijärvi

– On sillä kauhea nälkä. Tämä pullo alkaa olla jo tyhjä. Pentu ei arastele yhtään - se on täysin kesy ja suorastaan rakastaa minua, eikä päästäisi millään pois. Poskipusu tulee, että pölisee, Saarijärvi nauraa.

Karhunpentua syötetään kuusi kertaa päivässä. Ensimmäisen kerran pentu saa ruokaa heti aamuseitsemältä ja seuraavan kerran kolmen tunnin kuluttua.

– Pentu vaatii kovasti työtä ja täällä pitäisi olla koko ajan yksi hoitaja. Viimeisen kerran illalla käymme syöttämässä sitä yhdeksän aikaan.

Karhunpentu syntyi Ranuan eläinpuistossa tammikuussa. Malla-emo ei kuitenkaan välittänyt pennusta vaan käyttäytyi jopa agressiivisesti sitä kohtaan ja pentu jouduttiin ottamaan eläintenhoitajien hoiviin.