Matkakeskuksen rakentaminen alkoi – pendelöijät odottavat sujuvampaa joukkoliikennettä

Työmatkalaisten yhdistys odottaa, että matkakeskus nousee Lahden valttikortiksi ja lisää joukkoliikenteen houkuttelevuutta. Juna- ja linja-autoliikenne eivät ole toisiaan poissulkevia vaan täydentäviä, sanoo Oiko ry:n puheenjohtaja Raimo Salovuori.

liikenne
Lahden rautatieaseman ympäristössä valmistellaan matkakeskuksen rakentamista.
Tanja Perkkiö / Yle

Matkakeskuksen rakentaminen alkoi Lahdessa maanantaina. Aamulla aloitettiin puiden kaataminen ja seuraavaksi aletaan siirtää Mannerheiminkadun katukivetystä.

Taloudellisesti vaikeina aikoina, arvioltaan liki 18 miljoonaa euroa maksava hanke on kerännyt myös kritiikkiä.

Oiko ry:n puheenjohtaja Raimo Salovuori odottaa, että matkakeskus lisäisi joukkoliikenteen houkuttavuutta. Sen lisäksi, että matkakeskus sujuvoittaisi paikallisten ihmisten liikkumista, se tarjoaisi Lahdelle valttikortin myös ulkopaikkakuntalaisten silmissä, uskoo Salovuori.

Kun Lahden seutua markkinoidaan, pitää tuoda esiin, miten tänne pääsee helposti.

Raimo Salovuori

- Niille, jotka tulevat Lahteen ja näkevät hienon, hyvän liikennepysäkin, josta pääsee moneen suuntaan – se on yksi Lahden valttikortti. Helppokäyttöisyys ja sujuvuus, sellaiset asiat on mielessä, sanoo Oiko ry:n puheenjohtaja Raimo Salovuori.

Hän muistuttaa, että juna- ja bussiliikenne eivät ole toisiaan poissulkevia vaan täydentäviä.

- Yhteistyöllä saadaan yhä useampi ihminen käyttämään molempia. Se on yksi tekijä, jota pitää painottaa. Kun Lahden seutua markkinoidaan, pitää tuoda esiin, miten tänne pääsee helposti.

Lahden kaupunki järjestää maanantaina yleisötilaisuuden, jossa kerrotaan matkakeskuksen rakentamiseen liittyvistä asioista. Tilaisuus alkaa kello 17 maakuntakirjaston auditoriossa.