JJK:n säästökuuri antaa peliaikaa nuorille lupauksille

Viisi kautta pääsarjatasolla vei JJK:n kassan lähes 1,2 miljoonaa euroa miinukselle. Uuteen kauteen joukkue lähtee tiukalla budjetilla.

urheilu
Jalkapalloja ja JJK:n pelaajat kentällä.
Yle / Matti Myller

Pääsarjasta miesten ykköseen tippunut JJK aloittaa kautensa kohtaamalla Valkeakosken Hakan huhtikuun lopussa. Vaikka pääsarjatasolta putoaminen vei mukanaan pelaajia, päävalmentaja Juha Pasoja uskoo, että joukkueen nuorella polvella riittää paloa.

– Meillä on ihan hyvä sekoitus nuorta ja vanhaa. Aika paljon oli vaihtuvuutta, mutta toisaalta tuli myös uusia ja varsinkin nälkäisiä pelaajia tilalle, Pasoja sanoo.

Viisi kautta Veikkausliigassa teki seuralle raskaasti tappiota. Edellisellä kaudella miinusta tuli noin 200 000 euroa. Tulevaa kohti on menty säästäen.

– Oikeastaan ihan kaikesta on kiristetty. Ennen kaikkea henkilöstökuluista, eli joukkueesta ja valmennuksesta ynnä muusta on otettu, noin puolet pois, Pasoja toteaa.

– Kyllä tämäkin kausi aika ison rahan meiltä nielaisee, sanotaan 900 000 euroa. Sillä pystytään viemään kausi kunnialla läpi.

Säästöbudjetti on toisaalta avannut ovia nouseville kyvyille.

– Ja varsinkin jyväskyläläisille. Se on mielestäni ihan hyvä ja terve lähtökohta.

Pääsarja saa vielä odottaa

Takaisin Veikkausliigaan JJK ei kiirehdi.

– Tulevaisuutta ajatellen meillä on ehkä kahden-kolmen vuoden sisällä koossa liigatasoinen joukkue omista jyväskyläläisistä pelaajista, Pasoja arvioi.

Harjun kotipeleihin odotetaan katsojia liigatasosta huolimatta, sanoo seuran toimitusjohtaja Petro Punna.

– Meidän mottona on, että kaiken muun katsoja on valmis antamaan anteeksi paitsi sen, ettei yritetä. Me lähdetään siitä, että Harjulle tuleva yleisö näkee taatusti taistelevan JJK:n.

Jenny Huttunen