1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Holiday Club: Lappeenrannan Rauhan investointisuunnitelmat eivät muutu

Holiday Club Saimaa ei ole vielä juurikaan kärsinyt Venäjän talouden heikentymisestä. Helmikuussa venäläisiä oli ennätysmäärä. Maaliskuussa viikko-osakkeiden myynnissä saavutettiin ennätys.

talous
Kylpylähotelli
Yle

Matkailukeskusketju Holiday Club Resorts ei aio muuttaa investointisuunnitelmiaan Lappeenrannan Rauhan lomakeskuksessa Venäjän talouden heikentymisestä huolimatta.

- Suunnitelmat tehdään useaksi vuodeksi eteenpäin eikä parin vuoden tähtäimellä, Holiday Club Resorts -yhtiön palveluliiketoiminnajohtaja Marko Hiltusen mukaan.

Venäjän talouden hidastuminen ja ruplan heikentyminen ei ole muutenkaan vielä juuri vaikuttanut yrityksen toimintaan Lappeenrannan Rauhassa.

Holiday Club Saimaan venäläisten asiakkaiden määrä kasvoi helmikuussa viime vuoden samaan aikaan verrattuna ja maaliskuussa venäläisten asiakkaiden määrä oli suunnilleen sama kuin viime vuonna.

Hiltusen mielestä pienelle laskulle on jopa varaa.

- Venäläismatkailu on kasvanut niin voimakkaasti Etelä-Karjalassa, että jos se nyt 10-20 prosenttia tipahtaa niin mennään ehkä puolentoista vuoden takaisille luvuille ja silloinkin tuntui, että venäläisiä oli aika paljon.

- Mutta tietysti jos tilanne jatkuu niin se on tietysti huolestuttavaa, Hiltunen sanoo.

Noin 40 prosenttia lomakeskuksen asiakkaista on venäläisiä.

Kysyntää riittää kuitenkin myös Suomesta. Maaliskuussa Holiday Club Saimaa saavutti viikko-osakkeiden kuukausimyyntiennätyksen. Suurin osa tästä myynnistä menee Suomeen.

Lue seuraavaksi