Anna Abreu: Musapuolen palkat eivät juuri sukupuolesta riipu

Palkkioita Abreu ei juuri kollegojensa kanssa vertaile, mutta tytöttely on tuttua.

kulttuuri
Laulaja Anna Abreu.
Laulaja Anna Abreu on takonut artistin uraa jo seitsemän vuotta, vaikka on vasta parikymppinen. Uudella videolla vilkkuu kansainväliseen tyyliin paljas pinta, tähtäin on pienin askelin ulkomaisilla markkinoilla.

Poplaulaja Anna Abreu arvioi suomalaisten nais- ja miesartistien palkkioiden vaihtelevan varsin muiden syiden kuin artistin sukupuolen mukaan.

- Sanoisin, etteivät palkat musapuolella ole kovin sukupuolisidonnaisia, vaan ne riippuvat menestyksestä, levymyynnistä ja siitä, paljonko henkilö ihmisiä kiinnostaa. Keikkaliksat määräytyvät sen mukaan.

Ylen Aamu-tv:ssä vieraillut Abreu tosin kertoo, ettei hän ole muiden kanssa palkkioista puhunut eikä siten osaa niitä suoraan vertailla (siirryt toiseen palveluun).

"Voi voi pikkutyttöä"

Anna Abreu tuli musiikkimaailmaan vuoden 2007 Idols-kisan kautta. Hän oli tuolloin 16-vuotias. Alan konkarit eivät vielä alussa luottaneet vasta-alkajan tietämykseen.

- Silloin taputeltiin selkään ja voivoteltiin pikkutyttöä. Vieläkin saan kuulla jonkin verran, että eihän näin nuori voi [alan musiikkibisneksen ammattiasioista] tietää.

Abreu kertoo kohtaamansa suhtautumisen kuitenkin muuttuneen, sillä hän on alkanut saada enemmän tunnustusta kollegoiltaan.